מתכון

דג נא וסלט ירוקים

יוני 2021
דג נא וסלט ירוקים של שפית אבישג לוי | צילום: אנטולי מיכאלו
דג נא וסלט ירוקים של שפית אבישג לוי | צילום: אנטולי מיכאלו

סשימי אינטיאס עם זילופי שמן נענע בליווי סלט עלים ירוקים פריכים

בעונה הזאת של השנה מתבצע בארץ דיג עומק של דגים גדולים, ואינטיאס הוא דג אידיאלי להכנת סשימי נא. הסלט הירוק מוסיף חמיצות, רעננות ומרקם קראנצ'י. תוכלו להשתמש בשאריות שמן הנענע לתיבול סלטים ולבנה וכמטבל טעים ללחם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשמן נענע

לסלט ירוקים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים שמן נענע

1

טוחנים בבלנדר שמן זית ונענע לקבלת משחה אחידה. אם צריך, פותחים את הבלנדר ומגרדים את התערובת מהדפנות פנימה בעזרת לקקן. מסננים במסננת צפופה או חיתול בד ושומרים את השמן המתובל בצנצנת במקרר עד חודשיים.

מכינים סלט ירוקים

2

מניחים בקערה שעועית, עלי ריג'לה, עירית, שזיפים ונענע, מתבלים בשמן זית, מיץ וקליפת ליים ומלח ומערבבים.

מרכיבים את המנה ומגישים

3

יוצקים לכל צלחת הגשה כף משמן הנענע ומפזרים מעט קליפת ליים מגוררת. מניחים מעל 4 פרוסות דג ו־3 כפות סלט ירוקים ומגישים.

גיוון: אפשר להחליף את השזיפים הירוקים ב־10 ענבים ירוקים חצויים או תפוח ירוק פרוס.