מתכון

דובשניות תפוחים ותמרים, רויאל אייסינג דבש וקינמון

ספטמבר 2019
2 דירוגים
דובשניות תפוחים ותמרים, שוק הנמל - דנון. צילום: אנטולי מיכאלו
דובשניות תפוחים ותמרים, שוק הנמל - דנון. צילום: אנטולי מיכאלו

הטריק לשילוב מלית התפוחים והתמרים הוא להקפיא אותה, לחתוך לקוביות ולהטמיע בכדורי הבצק, בדיוק כמו בהכנת קובה

לדובשנית הזו השתמשנו בתפוחי גאלה של עמיאל ברקוביץ ובתמרים צהבהבים קטנים ומתוקים מזן זהידי שמגיעים מעמק בית שאן. מי שמצליח להשיג פקטין, מוזמן להשתמש בו, אבל המתכון יעבוד גם בלעדיו.

טיפ: אם אתם אוהבים ציפוי עדין וכמעט שקוף, אתם צריכים להכין אייסינג יחסית נוזלי. אפשר לעזור לו להתייצב אם מעבירים את הדובשניות לתנור מייד לאחר הציפוי, בטמפ׳ של 70 מעלות לדקה-שתיים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית תפוחים ותמרים

לרויאל אייסינג

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים מלית תפוחים ותמרים

1

בסיר קטן ממיסים 15 גרם סוכר עם חמאה ותוכן מגורר ממקל וניל

2

מוסיפים קוביות תפוחים, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות על להבה נמוכה עד שהתפוחים מתרככים מעט

3

מוסיפים את יתרת הסוכר וממשיכים לבשל מכוסה עוד 5 דקות עד שהתפוחים מתרככים לגמרי וכמעט ולא נותרים נוזלים בסיר.

4

מכבים את הלהבה, מוסיפים את התמרים ומערבבים. משטחים את התערובת על נייר אפייה לעובי 1 ס״מ, מכסים בנייר נוסף ומעבירים למקפיא לשעה.

5

חותכים מהתערובת הקפואה קוביות בגודל 2 ס״מ.

בינתיים מכינים את בצק הדובשניות

6

מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה

7

מוסיפים דבש וסילאן ומעבדים לתערובת אחידה.

8

מוסיפים ביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.

9

לקערה נפרדת מנפים קמח וסודה לשתייה. מוסיפים מלח ותבלינים ומערבבים קלות לפיזור התבלינים בקמח.

10

מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה והביצים ומעבדים שוב רק עד לקבלת תערובת אחידה.

11

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

12

מגלגלים מהתערובת כדורים בקוטר 5 ס״מ (כ-40 גרם לכדור). אם התערובת דביקה מדי אפשר להכניס אותה למקרר לחצי שעה או לעבוד עם ידיים רטובות.

13

בעזרת האגודל יוצרים במרכז כל כדור בצק גומה וטומנים בתוכה קוביית מלית. סוגרים עליה את הבצק, מגלגלים לכדור ומניחים בתבנית במרווחים. בכל תבנית ייכנסו כ-12 כדורים. מועכים מעט את הכדורים בעזרת כף היד.

14

אופים 11 דקות עד שהשוליים מזהיבים. מכינים תבנית נוספת ואופים כך את יתר הדובשניות.

בזמן שהעוגיות בתנור מכינים את האייסינג

15

מערבבים את חומרי הציפוי לקבלת משחה אחידה ויחסית נוזלית מספיק כדי שאפשר יהיה לטבול בה את העוגיות. אם האייסינג נוזלי מדי, אפשר להוסיף אבקת סוכר, אם הוא סמיך מדי אפשר להוסיף מים.

16

כשהעוגיות עדיין חמימות, טובלים אותן באייסינג ומניחים על רשת להתייצבות.