מתכון

דוסה סבזי

דוסה סבזי של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק | צילום: חיים יוסף
דוסה סבזי של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק | צילום: חיים יוסף

החביתיות האלה הן גרסה של דוסה עם שדרוג בהשראת חביתית הירק הפרסית קוקו סבזי. את השדרוג הזה אפשר ליישם על כל חביתית מותססת שאתם מכינים בבית

מתכון: נועה לוי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לדוסה

לתוספות

לטיגון

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

טוחנים בבלנדר לעיסה חלקה עדשים מונבטות, אורז מלא מושרה ומסונן, מלח ומים.

2

מעבירים את העיסה לקערה, מכסים במגבת לחה ומניחים בטמפרטורת החדר ל־12־24 שעות, עד שמתרחשת תסיסה ומבחינים בבועות. מערבבים את הבלילה, מוסיפים את התוספות (במקום מחית צ'ילי ניתן להשתמש ברוטב פלפלים חריפים, ראו לינק למטה) ומערבבים שוב.

3

מחממים מחבת, מוסיפים מעט שמן זית ומשמנים את המחבת בעזרת מברשת מריחה או נייר מגבת.

4

יוצקים מהבלילה כ־3/4 מצקת למרכז המחבת ומפזרים בעזרת כף, כמו שמכינים פנקייק. אם המחבת רחבה אפשר להכין 2 דוסות בכל פעם, תלוי בגודל הרצוי. מטגנים עד להזהבה, כ־2 דקות מכל צד.

מתכון לרוטב פלפלים חריפים

מתוך ספרו של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק: "התססה מקומית", הוצאה עצמית, 235 עמודים, להשיג באתר של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק