מתכון

דיאבולו די זוקא

יוני 2019
2 דירוגים
דיאבולו די זוקא של שף שניר אנג- סלע. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
דיאבולו די זוקא של שף שניר אנג- סלע. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

״השטן של הדלעת״ הוא מנת פסטה קיצית, חריפה וקלילה. דלעת נתפסת, שלא בצדק, כירק חורפי, אבל היא מבשילה וטובה בקיץ

דלעת ערמונים הכי מתאימה כאן, אך אם הקילוף מכביד עליכם אפשר להחליף אותה בכל דלעת טרייה אחרת. קחו רק בחשבון שככל שהקיץ מתקדם כך פלפלי ההבנרו חריפים יותר, אז השתמשו בהם במשורה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

דלעת ערמונים הכי מתאימה כאן, אך אם הקילוף מכביד עליכם אפשר להחליף אותה בכל דלעת טרייה אחרת. קחו רק בחשבון שככל שהקיץ מתקדם כך פלפלי ההבנרו חריפים יותר, אז השתמשו בהם במשורה.

מכינים את משחת הדלעת

2

ממסים במחבת חמאה על אש גדולה ומבשלים אותה תוך כדי ערבוב דקה־שתיים עד שהיא הופכת לחומה. מסירים מהאש.

3

טוחנים דלעת, ערמונים ופלפל הבנרו במטחנת בשר ביתית או במעבד מזון ומעבירים לקערה.

4

מוסיפים לקערה את החמאה החומה, מלח ופפריקה ומערבבים עד לקבלת מרקם משחתי. מעבירים למקרר לכחצי שעה עד שהמשחה מתייצבת.

5

מחממים שמן זית או חמאה בסיר רחב על אש בינונית, מוסיפים את משחת הדלעת ומחממים עד שהיא נמסה. מערבבים מדי פעם. מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים ומבשלים כ־5 דקות עד צמצום למחצית מהכמות.

6

מוסיפים את הפסטה לסיר ומערבבים. מוסיפים פטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל. מגישים עם פרמזן וערמונים (אם רוצים).