מתכון

דלורית צלויה עם סלט קינואה, גרעינים וגבינה צפתית

2 דירוגים
דלורית צלויה עם סלט קינואה, גרעינים וגבינה צפתית. צילום:‭ ‬דניאל‭ ‬לילה | סטיילינג:‭ ‬עמית‭ ‬פרבר‬‬‬‬
דלורית צלויה עם סלט קינואה, גרעינים וגבינה צפתית. צילום:‭ ‬דניאל‭ ‬לילה | סטיילינג:‭ ‬עמית‭ ‬פרבר‬‬‬‬

סלט‭ ‬בריא‭ ,‬ססגוני‭ ‬וקראנצ’י‭ ‬עם‭ ‬רוטב‭ ‬מפנק‭.‬ יחד‭ ‬עם‭ ‬הדלורית‭ ‬‬מתקבלת‭ ‬מנה‭ ‬משביעה‭ ‬ועשירה‭

שימו‭ ‬לב:‭ ‬מערבבים‭ ‬את‭ ‬הסלט‭ ‬עם‭ ‬הקינואה‭ ‬בעודה‭ ‬חמה‭ – ‬כך‭ ‬חומרי‭ ‬הטעם‭ ‬נספגים‭ ‬בו‭ ‬היטב‭ ‬והטעם‭ ‬משתבח.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים‭ ‬תנור‭ ‬ל-180 מעלות‭ ‬ומרפדים‭ ‬תבנית‭ ‬בנייר‭ ‬אפייה‭.‬‬‬‬‬‬‬‬

מכינים‭ ‬את‭ ‬הדלוריות:

2

‭ ‬מניחים‭ ‬חצאי‭ ‬דלוריות‭ ‬בתבנית‭ ,‬מתבלים‭ ‬בפלפל,‭ ‬תימין‭ ‬ובחצי‭ ‬מכמות‭ ‬השום‭ ‬הכתוש‭.‬ מזלפים‭ ‬כף‭-‬שתיים‭ ‬שמן‭ ‬זית‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

3

צולים‭ ‬40-30‭ ‬דקות‭ ‬עד‭ ‬שהדלוריות‭ ‬מתרככות‭ ‬ומזהיבות‭.‬‬‬‬‬‬‬‬

מכינים‭ ‬את‭ ‬המלית‭ ‬וממלאים:

4

‭ ‬מביאים‭ ‬לרתיחה‭ ‬סיר‭ ‬עם‭ ‬הרבה‭ ‬מים‭ ‬ומבשלים‭ ‬את‭ ‬הקינואה‭ ‬כמו‭ ‬שמבשלים‭ ‬פסטה‭ ‬במשך 15-12‬ דקות‭ ‬או‭ ‬עד‭ ‬שהגרגרים‭ ‬שקופים‭ ‬ורכים‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

5

מעבירים‭ ‬את‭ ‬הקינואה‭ ‬לקערה‭ ‬ובעודה‭ ‬חמה‭ ‬מוסיפים‭ ‬גזר‭ ‬ומתבלים‭ ‬בשמן‭ ‬הזית‭ ‬שנותר‭.‬ מצננים‭ ‬ומאווררים‭ ‬את‭ ‬הגרגרים‭ ‬בעזרת‭ ‬מזלג‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

6

מוסיפים‭ ‬גבינה‭ ‬צפתית‭ ‬ואת‭ ‬שאר‭ ‬החומרים‭ ‬ומערבבים.‬‬‬‬‬‬‬

7

ממלאים‭ ‬את‭ ‬חצאי‭ ‬הדלוריות‭ ‬ומגישים‭ ‬כשהדלורית‭ ‬חמה‭ ‬או‭ ‬בטמפ’‭ ‬החדר‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬


גיוונים:
למנות‭ ‬אישיות‭ ‬ומעוצבות‭ ‬מחליפים‭ ‬את‭ ‬הדלוריות‭ ‬בדלעות‭ ‬ערמונים‭ ‬(מסירים‭ ‬את‭ ‬הכובע‭ ‬ומרוקנים‭ ‬את‭ ‬התוכן).‭ ‬צולים‭ ‬באותו‭ ‬אופן.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
אפשר‭ ‬גם‭ ‬בלי‭ ‬דלורית‭ ‬סלט‭ ‬הקינואה‭ ‬טעים‭ ‬ועומד‭ ‬בזכות‭ ‬עצמו.‬