מתכון

הפיצה הטבעונית של החתול הירוק

ינואר 2019
4 דירוגים
הפיצה הטבעונית של החתול הירוק. צילום: אנטולי מיכאלו
הפיצה הטבעונית של החתול הירוק. צילום: אנטולי מיכאלו

קבלו את כל הסודות להכנת הבסט סלריות של סצנת הטבעונות התל אביבית אצלכם בבית

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

לגבינת קשיו:

לרוטב:

לבצק:

לגבינת קשיו:

לרוטב:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

1

מערבבים במיקסר את הקמח, השמרים והסוכר למשך חצי דקה.

2

מוסיפים את המים בהדרגה ולשים במשך 3 דקות.

3

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 3 דקות נוספות.

4

מחלקים את הבצק לארבעה כדורים ומניחים לתפיחה בכלי סגור או בניילון נצמד. ניתן להתפיח במקרר 1/2 יום או שעה־שעתיים מחוץ למקרר. בכל מקרה, בתהליך ההתפחה הבצק צריך להכפיל את נפחו.

הכנת הגבינה:

5

מערבבים את כל החומרים בבלנדר עד לקבלת מחית חלקה.

6

מעבירים לסיר ומבשלים על אש נמוכה כ־5 דקות תוך ערבוב בלתי פוסק עד להסמכה. ניתן לשמור בקירור עד שבוע.

הכנת הרוטב:

7

מערבבים יחד ומתקנים תיבול לפי הטעם. ניתן גם לטחון לקבלת מרקם חלק.

להרכבת הפיצה:

8

משטחים כדור בצק על משטח מקומח עד לקבלת עיגול דק. אפשר לשטח את הבצק בידיים ואפשר לרדד עם מערוך.

9

מניחים את עיגול הבצק בתבנית על נייר אפייה.

10

מורחים על הבצק רוטב עגבניות. מומלץ להשאיר שוליים ללא רוטב.

11

מפזרים את גבינת הקשיו.

12

מפזרים תוספות (זיתים, בצל, פטריות, פלפל, תירס ועוד).

13

מכניסים את התבנית לתנור שחומם לטמפ' המקסימלית למשך 5־15 דקות בהתאם לחום התנור. הפיצה מוכנה כאשר הבצק זהוב וגבינת הקשיו מבעבעת.