אוכלים בחוץ

מסעדות טבעוניות

מצפון ועד דרום - מסעדות שמגישות אוכל טבעוני טעים ברחבי הארץ
אוקטובר 2019

כאן תמצאו מסעדות עם תפריט טבעוני בלבד לצד מסעדות רגילות שמגישות מבחר טבעוני  נאה וטעים בתפריט שלהן.

גודנס. צילום אסף קרלה
גודנס. צילום אסף קרלה

מיי גודנס: המסעדה הטבעונית הכי מושחתת בתל אביב השתדרגה, ובגדול

כאשר הדיינר הטבעוני הוקם לפני 7 שנים המודעות לבעלי חיים עוד לא השתלטה על תל אביב, ומסעדה על טהרת הצומח היתה עדיין דבר נדיר. עכשיו כשבכל פינה אפשר למצוא המבורגר מ"בשר חדש", הגיע הזמן שיעברו לפינה חדשה על קינג' ג'ורג' ויכניסו לתפריט כמה מנות חדשות. זה בדיוק מה שהם עשו לכתבה המלאה
שיה.צילום: ניקי טרוק
שיה.צילום: ניקי טרוק

שייה shaya

שד' רוטשילד 8, תל אביב
מסעדת שיה הטבעונית הממוקמת בשדרות רוטשילד מביאה את הבשורה לקהילה הטבעונית עם אוכל ביתי טעים ומנחם מחומרי הגלם הטריים והאיכותיים ביותר היישר מהמגדלים עצמם. בתפריט אפשר למצוא ממולאים בסגנון עיראקי, קובה סלק וקציצות ירק מנחמות. ראו מסעדה
לזניה קשיו של j17. צילום: מיטל סלומון
לזניה קשיו של j17. צילום: מיטל סלומון

j17 הטבעונית VEGAN j17

מסעדה טבעונית עם מגוון רחב של מנות, חלקן גם נטולות גלוטן. מדי פעם מתקיימים במקום ערבים מיוחדים בהם מתארחים שפים שונים, וביום שישי מתקיים במקום בראנץ'. טבעוני כמובן. ראו מסעדה
Aja (צילום: עטר תורן)
Aja (צילום: עטר תורן)

AJA - אג'א

בית הקפה של עמר אסף ותומר קורדובי נפתח על חורבות "כמה קפה" ומתהדר באג'נדה טבעונית-הוליסטית. המנות - שאינן מוכנות במקום אלא מיוצרות על ידי יצרנים קטנים - מנסות להיצמד לעונתיות ומשתנות לעתים קרובות וכוללות מאפים, כריכים ומתוקים אישיים. AJA מנסה להטמיע ערכי קיימות לא רק באוכל: כלים חד פעמיים שעברו בירושה מכמה בתי קפה נמצאים עדיין בשימוש כדי למנוע בזבוז, בעתיד יירכשו כלים חד פעמיים מתכלים וכלים רב פעמיים לשימוש חוזר ומי שיגיע עם כוס מהבית יזכה להנחה על קפה. במקביל יוצגו בו עבודות של אמנים והבעלים מצהירים כי יפעלו להעסקת אנשים שמתקשים להשתלב במעגל העבודה. ראו מסעדה
סימונצ'ו. צילום: ליאל סנד
סימונצ'ו. צילום: ליאל סנד

סימונצ'ו SIMONCHU

דרך סלמה 3, יפו
בייקרי בוטיק טבעוני שהוא גם בית קפה על טהרת הצומח. כל המאפים טבעוניים וחלקם גם ללא גלוטן. בתפריט אפשר למצוא בורקס בצק עלים על בסיס קמח כוסמין מלא וחמאה טבעונית במילויים שונים, עוגות שמרים, עוגיות, מיני קישים מלוחים על בסיס קרם קוקוס וטופו ועוד. ראו מסעדה
אוניקו אסיאתית טבעונית. צילום: מלי ארואסטי
אוניקו אסיאתית טבעונית. צילום: מלי ארואסטי

אוניקו UNIKU

המסגר 38, תל אביב
מסעדה אסייאתית טבעונית מבית רשת "פריים שף & סושי בר". התפריט מבוסס בעיקר על סושי, ללא דגים או כל מוצר מן החי, בניסיון לשמר את הטעם המסורתי המקורי שלו המסעדה עושה שימוש במגוון רחב של תחליפים מקוריים, מרקמים חדשניים, תערובות ושילובים ייחודיים. בין המנות אפשר למצוא רול טופו צלוי, מלפפון ואבוקדו, במעטפת שבבי טמפורה, מיונז כמהין ובצל קריספי או רול פטריות מלך היער, אבוקדו וטופו בטמפורה, במעטפת שקדים ומיונז. לצד הסושי גם מנות פוקי, ווק, באנים ועוד - כולן ע"ב חומרי גלם מהצומח בלבד. ראו מסעדה
416. צילום: אנטולי מיכאלו
416. צילום: אנטולי מיכאלו

416

קלמרי טבעוני וטמפה על הפלנצ'ה, המוני קוקטיילים, צמחייה טבעית שופעת ודי ג'יי שמנגן ברקע. 416 נפתחה כדי להציע מקום עם חדוות בילוי בהשראה אמריקאית לאנשים שרוצים את זה בגרסה טבעונית, והם אכן צברו לעצמם קהל לקוחות מגובש. ראו מסעדה
טנאת. צילום: Boris Shusterman
טנאת. צילום: Boris Shusterman

טנאת

צ'לנוב 27, תל אביב
מרבית התפריט לאורך ההיסטוריה הקולינרית של אתיופיה כלל בעיקר רכיבים מהצומח, וטנאת מתמסרת למסורת. מזמינים פה אינג'ירה מצוינת - אישית או זוגית - ועליה כתמי צבע של תבשילי קטניות בתערובות תבלינים קלאסיות. טיפ שלנו: נסו את המנה הייחודית לטנאת עם פטריות החורש ותספגו מכת אוממי מהסוג הקשוח החביב עליכם ראו מסעדה
שווארמה צמחונית במסעדת נומה. צילום באדיבות המסעדה
שווארמה צמחונית במסעדת נומה. צילום באדיבות המסעדה

מסע אחר: המדריך לערים הטבעוניות הכי שוות בעולם

מאוכל רחוב וחיקויי בשר עד מסעדות מישלן יוקרתיות - אורי שביט פותחת את עונת הנסיעות עם המדריך לערים הידידותיות ביותר לטבעוני הגרגרן לכתבה המלאה
גודנס. צילום: אנטולי מיכאלו
גודנס. צילום: אנטולי מיכאלו

גודנס

גודנס היא מסעדה טבעונית חביבה בגישה קלילה הממוקמת בקינג ג'ורג'. בתפריט מרקים, סלופי ג'ו, קרפ כוסמת, המבורגרים ואפילו מרק קובה וחריימה. ברור שתזמינו הום פרייז ובירה מהחבית, וההמבורגר ייתן לכם להרגיש שאתם נוגסים במנה עסיסית בטירוף. ראו מסעדה
הטורקייה. צילום: גברת עם סלים
הטורקייה. צילום: גברת עם סלים

הטורקייה

דרך הנדיב , פרדס חנה - כרכור
צ'יקו כהן (שהוא אח של השף שרון כהן משילה התל אביבית) חיפש בכלל מקום לפתוח בו אטליז, אבל כשראה שהמקום הצמוד לבלו באס פנוי החליט ללכת על בורקס. הוא מוכר כאן בורקסים מבצק פילו בעבודת יד, שאותם הוא פותח עם טחינה וממלא במנגולד וגבינה, חצילים ובצל או תפוחי אדמה. ראו מסעדה
הפיצה הטבעונית של החתול הירוק. צילום: אנטולי מיכאלו
הפיצה הטבעונית של החתול הירוק. צילום: אנטולי מיכאלו

החתול הירוק

לבונטין 7, תל אביב
הפיצרייה הכי מדוברת בעיר בחמש השנים האחרונות, אולי בגלל המיקום לצד מועדון לבונטין 7, אולי בגלל הקהל הטבעוני שגואה בה ואולי סתם בגלל שאנשי המקום פיצחו את השיטה בעזרת גבינת קשיו טבעונית מצוינת ופיצה טובה. אגב, הפפרוני על הפיצה הוא גם טבעוני. ראו מסעדה
טופו אן. צילום: איתיאל ציון
טופו אן. צילום: איתיאל ציון

טופו אן

דרך העצמאות 74, בנימינה
ג'ון אמוטני הגיעה לארץ לפני כ־20 שנה והחליטה לגור פה, אחרי שלמדה ביפן הכנת טופו בשיטות מסורתיות. כשהגיעה לישראל היא הקימה את מפעל שיזן טופו ובמקביל חלמה לפתוח מסעדה קטנה. היא שכרה מקום קטן ויצאה לדרך – בהתחלה עם מנה אחת משתנה, וכשהקהל החל להגיע, בדרך פלא וללא כל יחסי ציבור או פרסום, נכתב גם תפריט שכולל מנות נודלס, ירקות בטמפורה, סלטים, מרקים, סושי ו"שניצל", כולן עם טופו טרי בצורות בישול שונות. אפשר לקנות את הטופו הטרי במשקל, ויש גם מיונז טבעוני שג'ון מייצרת בעצמה. ראו מסעדה
דוסה במונאר. צילום: אנטולי מיכאלו
דוסה במונאר. צילום: אנטולי מיכאלו

מונאר

נחלת בנימין 68, תל אביב
כאן מגישים אוכל הודי אמיתי, בסגנון הדאבות של דרום הודו. האוכל עתיר בתבלינים שונים, ירקות טריים ממיטב המגדלים המקומיים ואווירה הודית עליזה מגובה בעיצוב צבעוני. גולת הכותרת בתפריט היא קרפ המסאלה דוסה. ראו מסעדה
משק ברזילי. צילום: בן יוסטר
משק ברזילי. צילום: בן יוסטר

משק ברזילי

המסעדה האורגנית-צמחונית שפעלה במשך עשור בלב משק חקלאי במושב ירקונה העתיקה את מקומה לקצה נווה צדק לפני מספר שנים. מרבית המנות בתפריט נותרו ללא שינוי, ואף נוספו מספר מנות מתוחכמות יותר כאדפטציה לעיר הגדולה. פוקצ'ות לוהטות בוקעות מתנור חשמלי מתוגבר בלבני שמוט לצד שלל מנות בריאות נוספות והמון סוגי סופר פוד. ראו מסעדה
הדוסה בר. צילום: אנטולי מיכאלו
הדוסה בר. צילום: אנטולי מיכאלו

דוסה

בן יהודה 188, תל אביב
המסעדנים מיקי סלע ומאיה אלוני (הבעלים של אלגריה) יצרו בר של דוסה, שהיא קרפ הודי ללא גלוטן. השפית חן ויינשטיין מכינה שני סוגי דוסה עשויים מבלילה של קמח אורז ומש שחור, תוססים ואז נאפים על מחבת בסיוע מעט שמן קוקוס וצ'אטני ברמת חריפות משתנה אליהם משתדכים מבחר מילויים. ראו מסעדה