מתכון

חבושים מסוכרים עם קצפת יוגורט ופיסטוק

ינואר 2019
3 דירוגים
חבושים מסוכרים עם קצפת יוגורט ופיסטוק של שף איתן וננו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
חבושים מסוכרים עם קצפת יוגורט ופיסטוק של שף איתן וננו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

גרסה ישראלית לחבושים מסוכרים עם קצפת יוגורט עיזים חמצמצה שמאזנת את מתיקות החבושים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקצפת יוגורט

לקצפת יוגורט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים בסיר את החבושים ומוסיפים מים עד כיסוי, סוכר ותבלינים. מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים במשך שעתיים לפחות עד שהחבושים רכים. מסננים, זורקים את התבלינים ושומרים את הנוזלים.

2

מחזירים את הנוזלים לסיר ומבשלים על אש קטנה עד לקבלת מרקם של סירופ. מצננים.

3

מכינים את קצפת היוגורט: סוחטים את הנוזלים מהיוגורט המסונן. מקציפים שמנת מתוקה וסוכר עד ליצירת קצפת נוקשה. מקפלים את היוגורט הסמיך לקצפת בעדינות.

4

מניחים את החבושים המסוכרים בצלחת ומניחים מעל כף של קצפת יוגורט. מתבלים במעט פלפל שחור, מפזרים פיסטוקים ומזלפים את סירופ החבושים.