מתכון

חזה עוף ירוק

אוגוסט 2019
2 דירוגים
חזה עוף ירוק של מיכל בהט ושרי יגרמן. צילום: דניאל לילה
חזה עוף ירוק של מיכל בהט ושרי יגרמן. צילום: דניאל לילה

השריה במרינדה במשך שעתיים לפחות היא זו שמגנה הכי טוב על הבשר הרזה הזה מהנטייה להתייבשות, ומעשירה אותו בטעם

חזה העוף הצלוי יישמר עד יומיים במקרר והוא מעולה גם כשהוא קר, בסלט או בסנדוויץ'.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרינדה

לסלט עגבניות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

טוחנים במעבד מזון את כל חומרי המרינדה למעט 2 סוגי השמן ב- 5-4 פולסים עד לקבלת מחית גסה.

2

מוסיפים את שני סוגי השמן בהזלפה אטית ותוך כדי עיבוד עד לקבלת תערובת אחידה.

3

מעבירים את המרינדה לקערה, מניחים בתוכה את נתחי חזה העוף ודואגים שיהיו מצופים מכל הצדדים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים או עד יממה.

4

מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

5

מוציאים את נתחי חזה העוף מהמרינדה, מתבלים במלח ופלפל, מניחים בתבנית וצולים כ- 20 דקות עד שהנתחים עשויים (צבעו של מרכז כל נתח צריך להיות אטום).

6

מערבבים את חומרי הסלט ומגישים לצד העוף.