מתכון

חזה עוף צלוי בחלב שקדים, לימון פרסי וכוסברה

ינואר 2019
8 דירוגים
חזה עוף צלוי בחלב שקדים, לימון פרסי וכוסברה של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
חזה עוף צלוי בחלב שקדים, לימון פרסי וכוסברה של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

המרינדה המבוססת על חלב שקדים לא ממותק עושה פלאים לעוף - היא מרככת ומעססת אותו

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרינדה

לצלי

למרינדה

לצלי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את מרכיבי המרינדה ומשרים בה את העוף במשך לילה או כמה שעות.

2

טוחנים לימון פרסי וזרעי כוסברה במטחנת תבלינים או בבלנדר עד לקבלת תערובת גסה. מפזרים על העוף את תערובת התבלינים ומתבלים גם במלח ופלפל.

3

מחממים מחבת פסים או מחבת כבדה, יוצקים שמן זית וצולים את חזות העוף כ־2 דקות מכל צד עד שהם מזהיבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים על הכל עלי דפנה מהמרינדה, סרט קליפת תפוז ושיני שום.