במהלך ההכנות להפקה נשארתי עם המון קליפות בטטה. ברגע האחרון, לפני שנתתי אותן לתרנגולות, החלטתי להכניס אותן לתנור עם שמן זית ומלח. התוצאה נטרפה כל כך מהר, ומאז הספקתי להכין את החטיף עוד כמה פעמים. השימוש בקליפות לחות שקולפו מבטטות צלויות יוצר שילוב ממכר בין נגיסות לקריספיות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי (לא חובה)
אופן ההכנה
1
מחממים תנור לחום מקסימלי ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית בטטות שלמות בקליפתן ואופים 20־30 דקות, עד שסכין ננעצת בקלות במרכזן. קולפים את הבטטות. מנמיכים את חום התנור ל־200 מעלות.
2
מערבבים קליפות בטטה עם שמן זית ומלח ומפזרים בתבנית בשכבה אחידה. צולים כ־20 דקות, עד שהקליפות הופכות לפריכות.
מכינים את הציפוי (לא חובה)
3
מערבבים בקערית את כל החומרים לתערובת אחידה ולחה.
4
יוצקים את הציפוי מעל הקליפות הפריכות ומערבבים. מחזירים לתנור וממשיכים לצלות עוד 5־10 דקות.