מתכון

פירה בטטה

פירה בטטות חלק וקרמי, מתובל בשמן זית או חמאה ועשבי תיבול

3,371 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2021
פירה בטטה של מיכל חביביאן. תמונה: shutterstock
פירה בטטה של מיכל חביביאן. תמונה: shutterstock

טיפ: משתמשים בקליפות להכנת צ'יפס קליפות בטטה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור לחום מקסימלי ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מניחים בתבנית בטטות שלמות בקליפתן ואופים 20־30 דקות, עד שסכין ננעצת בקלות במרכזן. קולפים את הבטטות ומועכים לפירה חלק.

3

אחרי שמועכים לפירה מוסיפים שמן זית או חמאה, רוזמרין, או עלי מרווה, או עלים מענף תימין אחד, ומלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים ומגישים.