מתכון

חיתוכיות שוקולד וחמאת בוטנים

פברואר 2020
12 דירוגים
חיתוכיות שוקולד וחמאת בוטנים. צילום: shutterstock
חיתוכיות שוקולד וחמאת בוטנים. צילום: shutterstock

תחת ציפוי השוקולד וחמאת הבוטנים המהודר נחות עוגיות שעשויות מ-4 רכיבים בלבד

הן לא אפויות ואפשר להכין בקלות עם הילדים. בזכות בסיס פצפוצי האורז הן מתאימות גם לנמנעים מגלוטן.

2 תבניות חד-פעמיות בגודל 16×22 ס"מ

שימו לב – העוגיות זקוקות ללילה במקפיא

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל או על בן מארי. מוסיפים חצי מכמות חמאת הבוטנים ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים פצפוצי אורז ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן עד שהם מצופים בתערובת.

2

מרפדים את התבניות בנייר אפייה ומחלקים ביניהן את התערובת. דוחסים ומיישרים היטב את פצפוצי האורז בעזרת הידיים.

3

ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל או על בן מארי, מוסיפים את יתרת חמאת הבוטנים ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים את שכבת השוקולד הלבן על בסיס פצפוצי האורז.

מקשטים, מקפיאים ומחלקים למנות

4

ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל או על בן מארי ומטפטפים אותו על שכבת השוקולד הלבן בצורת פסים או נקודות. אפשר להיעזר בכפית, בשקית זילוף מאולתרת ממשולש נייר אפייה או לצקת פסים בעדינות. מציירים בעזרת סכין או שיפוד על הקישוט ליצירת דוגמה.

5

מעבירים למקפיא למשך לילה ולמחרת חותכים לריבועים בעזרת סכין משונן. שומרים במקרר.