מתכון

חלב שקדים

מרץ 2019
4 דירוגים
חלב שקדים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
חלב שקדים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

חלב שקדים בהכנה ביתית הוא תענוג. אפשר להוסיף אותו למשקאות חמים, לשייקים, לדייסות, בבישול וגם לשתות אותו

טיפ מהמומחית: שקדים מומלץ להשרות במים במשך כשמונה שעות, ממליצה מרב הלפרין, קואוצ'רית לתזונה הוליסטית. היא מסבירה שלא רק טעמם הופך עדין וטעים יותר, אלא גם ערכם התזונתי עולה. תהליך ההשריה גורם לפעולת הנבטה, מה שמבטיח ספיגת מינרלים טובה יותר וכן עיכול קל יותר. ההמלצה הזו חשובה בעיקר כאשר מכינים חלב שקדים או חמאת שקדים, מאחר שמשתמשים בכמות גדולה של שקדים. כאשר אוכלים חופן קטן, אפשר לאכול אותם כפי שהם וליהנות מפריכותם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבלים בבלנדר את המרכיבים כ־2 דקות. יוצקים את מחית השקדים לתוך בד לסינון וסוחטים היטב עד לקבלת נוזל בהיר וחלק. מעבירים לבקבוק זכוכית ושומרים במקרר עד 5 ימים.