השקד פורח

12 מתכוני שווים עם שקדים

עוגת שוקולד, סלטים, מאפים ואפילו חלב שקדים
שקדים מושרים במים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
שקדים מושרים במים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
מרץ 2019

מראה השקדיות הפורחות הביא את רינת צדוק להיכנס למטבח ולבשל עם שקדים. אם לרוב השימוש בהם מצטמצם לעוגות ועוגיות, הפעם הא משלבת אותם במגוון מנות מצלוחות ומתוקות. התוצאה: עולם חדש ורחב של טעמים ומרקמים.

טיפ מהמומחית שקדים מומלץ להשרות במים במשך כשמונה שעות, ממליצה מרב הלפרין, קואוצ'רית לתזונה הוליסטית. היא מסבירה שלא רק טעמם הופך עדין וטעים יותר, אלא גם ערכם התזונתי עולה. תהליך ההשריה גורם לפעולת הנבטה, מה שמבטיח ספיגת מינרלים טובה יותר וכן עיכול קל יותר. ההמלצה הזו חשובה בעיקר כאשר מכינים חלב שקדים או חמאת שקדים, מאחר שמשתמשים בכמות גדולה של שקדים. כאשר אוכלים חופן קטן, אפשר לאכול אותם כפי שהם וליהנות מפריכותם.

פיננסייר חמאה חומה של שף־קונדיטורית גבי גרינברג, משייה | צילום: מיקה גורוביץ
פיננסייר חמאה חומה של שף־קונדיטורית גבי גרינברג, משייה | צילום: מיקה גורוביץ

פיננסייר חמאה חומה עם רוטב חלב וקרמבל

למרות השם היומרני, העוגיות האלה סופר פשוטות להכנה. מוסיפים להן רוטב מתוק וקרמבל פריך ומקבלים קינוח רושם בקלות למתכון המלא
גאלט תותים וקרם שקדים עם גלידה וזרעי כוסברה של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר
גאלט תותים וקרם שקדים עם גלידה וזרעי כוסברה של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר

גאלט תותים וקרם שקדים עם גלידה וזרעי כוסברה

הגאלט הזה הוא קינוח מושלם שמגישים לצד גלידת וניל עם טוויסט לא פחות מגאוני - זרעי כוסברה מסוכרים למתכון המלא
קרמבל סולת ואגסים ביין לבן עם קרם שקדים של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל
קרמבל סולת ואגסים ביין לבן עם קרם שקדים של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל

קרמבל סולת ואגסים ביין לבן

אגסים ביין לבן ותבלינים וקרמבל סולת הם הבסיס לקינוח הנהדר הזה. אם רוצים להפוך אותו לעשיר יותר מוסיפים קרם שקדים למתכון המלא
פלפלים חריפים בקראסט שקדים של הבנות אוהבות אוכל. צילום: דניאל לילה
פלפלים חריפים בקראסט שקדים של הבנות אוהבות אוכל. צילום: דניאל לילה

פלפלים חריפים ממולאים בקראסט שקדים, עשבי תיבול וטולום

מנה יפהפייה לתחילת הארוחה - החריפות של הפלפלים והמליחות העדינה של הגבינה פותחים את התיאבון וסוללים את הדרך למנות הבאות למתכון המלא
דג ברוטב סקורדליה ומגש ירקות של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
דג ברוטב סקורדליה ומגש ירקות של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

דג וירקות ברוטב סקורדליה

מנה עיקרית מרשימה ואביבית למרכז שולחן - מגש ירקות צלויים קלות ומעל דגים ברוטב שום־שקדים למתכון המלא
סלט אנדיב, לימונים, זיתי טאסוס, פול ושקדים בקרם לימון של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
סלט אנדיב, לימונים, זיתי טאסוס, פול ושקדים בקרם לימון של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

סלט אנדיב, לימונים, זיתי טאסוס, פול ושקדים בקרם לימון

1 דירוגים
האנדיב והשקדים נותנים את הקראנץ’, הזיתים מוסיפים חריפות, פרוסות לימון חי מוסיפות חמיצות והרוטב קושר את הטעמים יחד למתכון המלא
טארט תפוזים וסולת עם מרנג ושקדים של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה
טארט תפוזים וסולת עם מרנג ושקדים של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה

טארט תפוזים וסולת עם מרנג ושקדים

לקחתי את טארט הלימון הצרפתי הקלאסי וחיברתי אותו עם הטעמים של ליאלי ביירות: סולת, הדרים ושקדים למתכון המלא
ירקות חלוטים בחמאה וחומץ פטל של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
ירקות חלוטים בחמאה וחומץ פטל של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

ירקות חלוטים בחמאה וחומץ פטל

בין תאילנד לצרפת: ירקות חלוטים שבמקום רוטב דגים מוגשים עם רוטב צרפתי על בסיס חמאה וחומץ פטל למתכון המלא
עוגת גבינה ואגסים על בסיס קלתית שקדים. מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה
עוגת גבינה ואגסים על בסיס קלתית שקדים. מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה

עוגת גבינה ואגסים על בסיס קלתית שקדים

2 דירוגים
קלתית השקדים הזאת יכולה להיות בסיס לכל מלית שאתם רוצים: קרם פטיסייר ופירות, מוס שוקולד או כל מלית עסיסית אחרת למתכון המלא
בראוניז ריבת חלב וגבינה. מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה
בראוניז ריבת חלב וגבינה. מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה

בראוניז ריבת חלב וגבינה

3 דירוגים
בראוניז נטולי קמח יכולים להפוך לפירוריים, אבל בזכות ריבת חלב וגבינת שמנת הם שומרים על מרקם עסיסי וגם נראים משגע למתכון המלא
  • נוגט שחור של רונית צין קרסנטי | צילום: שרית גופן | סגנון: טל סיון-צפורין
    נוגט שחור של רונית צין קרסנטי | צילום: שרית גופן | סגנון: טל סיון-צפורין
  • נוגט שחור של רונית צין קרסנטי | צילום: שרית גופן | סגנון: טל סיון-צפורין
    נוגט שחור של רונית צין קרסנטי | צילום: שרית גופן | סגנון: טל סיון-צפורין

נוגט שחור

2 דירוגים
ממתק קרמל דבש פציח עם שקדים קלויים. אל תתנו לשם שלו להרתיע אתכם - הוא קל מאוד להכנה למתכון המלא
טארט שקדים ואגסים של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר
טארט שקדים ואגסים של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר

טארט שקדים ואגסים טבעוני

5 דירוגים
קרם שקדים בלי חמאה? זה אפשרי ואפילו יותר טעים - מחליפים את החמאה בשמן קוקוס ומגדילים את כמות השקדים למתכון המלא
גאלט ענבים צלויים וגבינות של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
גאלט ענבים צלויים וגבינות של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

גאלט ענבים צלויים וגבינות

8 דירוגים
כאן הגאלט מורכב מבצק שקדים פריך, מלית גבינה עדינה וביכורי ענבים שחורים למתכון המלא