מתכון

חלוז צ'רקסי של ארז קומרובסקי

פברואר 2020
12 דירוגים
  • חלוז זעתר של שף ארז קומרובסקי. צילום: רן בירן
    חלוז זעתר של שף ארז קומרובסקי. צילום: רן בירן

מאפה צ'רקסי מדופדף ומתפצפץ המבוסס על הבצק הכי פשוט שיש

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למילוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי המילוי. לשים במשך 8 דקות את חומרי הבצק, מחלקים ל-10 כדורים, מניחים בקערה עם שמן תירס (חשוב שהשמן יכסה לחלוטין את כדורי הבצק). לאחר כשעה פותחים את הכדורים ביד על משטח משומן (השמן יאפשר את המתיחה הדקיקה, כמו מופלטה) בעובי של נייר. מפזרים את המילוי ומגלגלים לנחש. מגלגלים את נחש הבצק לשבלול. חשוב לעבוד בעדינות כדי לא לקרוע את הבצק.

2

מחממים תנור ל-250 מעלות (או טאבון, זה הזמן להפעילו). אופים כמה דקות עד הזהבה.