מתכון

חלת מרציפן

פברואר 2019
3 דירוגים
חלת מרציפן של אורי שפט צילום: מיכל לנרט. סטיילינג: אסתי אנג'ל
חלת מרציפן של אורי שפט צילום: מיכל לנרט. סטיילינג: אסתי אנג'ל

במאפיית לחמים משוגעים על מרציפן. אחד ממאפי הדגל שלהם הוא חלת מרציפן, ועכשיו הם חושפים את המתכון

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לציפוי

למלית

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

למלית

1

מערבבים את המרציפן והסוכר בתוך קערה. מוסיפים בהדרגה חמאה מרוככת וקמח, מערבבים עד שנוצר מעין בצק ומצננים במקרר. מחלקים בעזרת סכין לתשעה חלקים, ומגלגלים כל חלק לגליל באורך 20 ס”מ. מניחים על תבנית, מכסים ושומרים במקרר.

לבצק

2

יוצקים את המים לקערת הלישה, ומפוררים לתוכם את השמרים. מוסיפים לפי הסדר: חלב, קמח, ביצים, מלח, סוכר וחמאה. בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה, 4 דקות עד לאיחוד החומרים. מגבירים למהירות בינונית, לשים 4 דקות לקבלת בצק גמיש ומעט קשה. מוציאים את הבצק לשולחן עבודה מקומח קלות ומגלגלים לכדור.

3

מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או ניילון ומתפיחים 40 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק בעזרת סכין לשלושה חלקים שווים, וכל חלק מחלקים לשלוש רצועות שוות. משטחים מעט את הרצועות כך שיתקבלו מלבנים ברוחב שלושה ס”מ ובאורך 25 ס”מ.

4

מניחים על כל רצועת בצק גליל מרציפן, וסוגרים את הקצוות לכל אורך הגליל, כך שיתקבל גליל בצק סגור. מכל שלושה גלילי בצק קולעים צמה, כך שנוצרות שלוש חלות.

5

מניחים את החלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים אותן בביצה טרופה ומצפים בנדיבות באגוזי לוז. מכסים ומתפיחים כ-45 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות. החלות מוכנות לאפייה כשנפחן כמעט מוכפל.

6

אופים כ-25 דקות עד לקבלת גוון זהוב, מצננים על רשת.