מתכון

חלת פפריקה

חוץ מהניחוח המשגע שעולה מהחלה, הפפריקה אחראית גם לגוון היפהפה שלה

יולי 2021
חלת פפריקה של שרית נובק | סטיילינג: שרית נובק, צילום: דן לב
חלת פפריקה של שרית נובק | סטיילינג: שרית נובק, צילום: דן לב

מהו הדבר הכי מדהים בחלה הזאת – המראה, המרקם או הריח? חוץ מהניחוח המשגע שעולה מהחלה, הפפריקה אחראית גם לגוון היפהפה שלה. אל תוותרו על הפפריקה המעושנת – היא מוסיפה ניחוח וטעם מיוחדים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לציפוי

אופן ההכנה

1

מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח לחם ושמרים. מוסיפים סוכר ו־2 סוגי פפריקה וממשיכים לערבל. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים כ־10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וחלק. מכסים את הקערה במגבת או בניילון נצמד ומניחים להתפחה 40־50 דקות, עד הכפלת הנפח.

2

מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל־8 כדורים שווים - כדי להכין 2 חלות, כל חלה מ־4 רצועות. מכסים ומניחים את הכדורים למנוחה כ־10 דקות.

3

מרדדים כל כדור במערוך לעלה בעובי כ־1 ס"מ ומגלגלים אותו לרצועה על משטח העבודה תוך כדי מתיחה לצדדים. מרדדים כך לרצועות את 8 הכדורים.

קולעים 2 חלות מ־4 רצועות

4

מניחים 4 רצועות זו ליד זו ומחברים ביניהן בקצה העליון. ממספרים את הרצועות מ־1 עד 4 משמאל לימין. מעבירים את רצועה מספר 2 מעל רצועה מספר 4 (ממספרים מחדש אחרי כל שלב). מעבירים את רצועה מספר1 (החדשה) מעל רצועה מספר 2 .מעבירים את רצועה מספר 3 מעל רצועה מספר 1. מעבירים את רצועה מספר 4 מעל רצועה מספר 3 .חוזרים על התהליך עד שמגיעים לקצה הרצועות. מחברים בין הרצועות בקצה התחתון ומהדקים. קולעים באותו אופן חלה נוספת מ־4 הרצועות הנותרות.

5

מחממים תנור ל־170 מעלות. מעבירים את 2 הצמות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה נוספת 20־30 דקות, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

6

מברישים את החלות בחלמון הטרוף ומפזרים מלמעלה שבבי צ'ילי גרוס. אופים כ־30 דקות, עד שהחלות מזהיבות יפה. זה לא קל, אבל ממתינים שהחלות יתקררו לפני שבוצעים אותן.

מתכון מספר הבישול "הספר הלבן", של דן לב ושרית נובק
הוצאה עצמית, 192 עמ', 149 שקלים.
לרכישה: studiodanlev.com / misspetel.com

הספר הלבן. צילום: דן לב, סטיילינג: שרית נובק
הספר הלבן. צילום: דן לב, סטיילינג: שרית נובק