מתכון

חמין חומוס וחיטה מרוקאי

אוקטובר 2019
2 דירוגים
חמין. צילום: shutterstock
חמין. צילום: shutterstock

אין כמו החמין של שבת בבוקר. קבלו מתכון משודרג לחמין חומוס וחיטה מרוקאי (סכינה)

חמין זה משלב חומוס, גרגירי חיטה ואורז המוגשים בנפרד. ניתן לשלב גם בטטות המוסיפות גוון נוסף ומתיקות. החיטה והאורז המתבשלים בנפרד הם ממש מעדנים.

את ההשריה יש לבצע יום מראש.

להכנת המתכון יש צורך בשקיות קוקי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מסדרים בבסיס הסיר את החומוס, חתיכות הבשר, העצמות, תפוחי האדמה, הבטטות והביצים.

2

מערבבים את המלח, הפלפל השחור, הפפריקה, הכורכום והכמון עם שיני השום.

3

בוזקים מחצית מתערובת התבלינים ויוצקים מים עד כדי כיסוי כל החומרים בסיר.

4

מניחים את התמר ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה.

5

מכניסים את החיטה לשקית "קוקי", מתבלים במעט מלח, פפריקה, כמון וכורכום ובשתי שיני שום, יוצקים חצי כוס מים וסוגרים את השקית היטב. רצוי לחורר בשקית שנים-שלושה נקבים בעזרת קיסם.

6

מכניסים את גרגירי האורז לשקית גזה או לשקית "קוקי", מוסיפים כוס מים, את המחצית השנייה של תערובת התבלינים, מתבלים במעט מלח ושתי שיני השום הנותרות וסוגרים היטב. רצוי לחורר בשקית שנים-שלושה נקבים בעזרת קיסם.

7

כאשר נוזלי החמין רותחים, מוסיפים את שקיות ה"קוקי" אל החמין והביצים.

8

ממשיכים לבשל על פלטה חשמלית או בתנור בחום פלטה כל הלילה.