מתכון

חצאי חסות צלויות

חסות הן ירק עם טעם עדין ויכולת אדירה לספוג טעמים. רציתי לעשות מהן מנה חמה ופריכה ולא עוד סלט

9,949 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
חצאי חסות צלויות של רינת צדוק. צילום: אמיר מנחם
חצאי חסות צלויות של רינת צדוק. צילום: אמיר מנחם

הצלייה שלהן על הגריל מעמיקה את המתיקות הטבעית שלהן והופכת את החלק הדק של העלים לפריך. מגישים עם ממרח עגבניות, שמן צ'ילי וטחינה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשמן צ'ילי ירוק

לממרח עגבניות

לחסות

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את שמן הצ'ילי

1

מערבבים את כל חומרי השמן ומניחים בצד.

מכינים את ממרח העגבניות

2

מערבבים את כל חומרי הממרח ומניחים בצד.

צולים את החסות

3

מזלפים שמן זית על החסות וצולים - אם משתמשים בתנור מחממים ל־230 מעלות וצולים בתבנית כ־8 דקות. אם משתמשים בטאבון - צולים בתבנית משומנת כ־4 דקות. אם צולים על המנגל - מניחים על רשת כ־3 דקות מכל צד. בהגשה יוצקים על החסה טחינה גולמית, ממרח עגבניות ושמן צ'ילי ירוק.