מתכון

חציל קלוי בוויניגרט נענע וטולום

יוני 2019
1 דירוגים
חציל קלוי בויניגרט נענע וטולום של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
חציל קלוי בויניגרט נענע וטולום של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

את ויניגרט הנענע מכינים מראש ושומרים במקרר. הוא נשמר עד שבועיים ומתאים לכל סלט, ירק צלוי או דג

את החצילים קולים לפני ההגשה – אפשר גם בפיקניק על המנגל.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לוויניגרט נענע

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

קולים את החצילים על אש גלויה כ־10 דקות מכל צד עד שהקליפה משחירה. מניחים במסננת להגרת נוזלים וצינון ומקלפים.

מכינים את הוויניגרט

2

טוחנים במעבד מזון שמן זית, חומץ בן יין, שום, נענע ומלח לרוטב אטום וסמיך.מניחים את החצילים בצלחת הגשה, פותחים אותם מעט, יוצקים מעל את הוויניגרט, מפזרים צנוברים ומפוררים גבינת טולום.