מתכון

חריימה עגבניות שרופות בטאבון

מנת הדג המרוקאית המסורתית כשהיא נעשית בטאבון הופכת לעסיסית ובעלת טעמי חריכה

אפריל 2023
חריימה עגבניות שרופות, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן
חריימה עגבניות שרופות, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן

לעגבניות חרוכות יש טעמים מתוקים־עמוקים, שעושים קסמים אפילו ברוטב הפשוט ביותר. כאן טעמי החריכה מתקבלים מהטאבון הלוהט. את הדגים מוסיפים ברגע האחרון – חלקם התחתון נספג ברוטב וחלקם העליון נצלה בחום.

מתוך "ספר הטאבון". לרכישה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים פפריקה, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל בקערה. מושחים נתחי דג בתערובת ומניחים בצד עד הצלייה.

2

מחממים טאבון ל־350 מעלות (טמפרטורת רצפה). מכניסים מחבת כבדה וגדולה לטאבון ומלהיטים אותה 2־5 דקות.

3

מוציאים את המחבת הלוהטת, יוצקים שמן זית ומוסיפים 2 סוגי פלפל ושום. מחזירים לטאבון וצולים 2 דקות, עד שהירקות נחרכים קלות. מערבבים פעם אחת במהלך הצלייה.

4

מוסיפים למחבת עגבניות וצולים כ־7 דקות, עד שהעגבניות מתרככות ומגירות נוזלים. מערבבים פעם־פעמיים. מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל צ'ומה או פפריקה מתוקה.

5

מוסיפים מים ומערבבים. מחזירים לטאבון וצולים 2 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.

6

מוציאים את נתחי הדג מתערובת התיבול, מנערים עודפי תבלינים ומניחים את הדגים על הרוטב כשהעור כלפי מטה. צולים 4־5 דקות עד השחמה.

7

מפזרים על הדגים עלי כוסברה ומגישים.