לעגבניות חרוכות יש טעמים מתוקים־עמוקים, שעושים קסמים אפילו ברוטב הפשוט ביותר. כאן טעמי החריכה מתקבלים מהטאבון הלוהט. את הדגים מוסיפים ברגע האחרון – חלקם התחתון נספג ברוטב וחלקם העליון נצלה בחום.
מתוך "ספר הטאבון". לרכישה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
להגשה
אופן ההכנה
1
מערבבים פפריקה, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל בקערה. מושחים נתחי דג בתערובת ומניחים בצד עד הצלייה.
2
מחממים טאבון ל־350 מעלות (טמפרטורת רצפה). מכניסים מחבת כבדה וגדולה לטאבון ומלהיטים אותה 2־5 דקות.
3
מוציאים את המחבת הלוהטת, יוצקים שמן זית ומוסיפים 2 סוגי פלפל ושום. מחזירים לטאבון וצולים 2 דקות, עד שהירקות נחרכים קלות. מערבבים פעם אחת במהלך הצלייה.
4
מוסיפים למחבת עגבניות וצולים כ־7 דקות, עד שהעגבניות מתרככות ומגירות נוזלים. מערבבים פעם־פעמיים. מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל צ'ומה או פפריקה מתוקה.
5
מוסיפים מים ומערבבים. מחזירים לטאבון וצולים 2 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.
6
מוציאים את נתחי הדג מתערובת התיבול, מנערים עודפי תבלינים ומניחים את הדגים על הרוטב כשהעור כלפי מטה. צולים 4־5 דקות עד השחמה.
7
מפזרים על הדגים עלי כוסברה ומגישים.