מתכונים מספר הטאבון

בישול בטאבון פותח אינספור אפשרויות לאוכל טעים, מענג ומשמח. "ספר הטאבון" מבקש להפיץ את תרבות הטאבון ולספר את הסיפור של כלי הבישול שובה הלב והכל כך מיוחד הזה. הספר מחולק לשלושה פרקים, לפי סוגי החום השונים (טמפרטורות) שבהם אפשר לבשל בטאבון. בכל פרק מוצגות טכניקות הבישול המרכזיות, המתאימות והנכונות לאותו חום – צלייה, בישול, אפייה, גריל ועוד – ובכל פרק תמצאו מגוון של מנות לאירוח: פיצות, מאפים, לחמים, מנות ראשונות, עיקריות, צמחוניות, טבעוניות, וכמובן קינוחים.

בספר תמצאו יותר מ־80 מתכונים לבישול ולאפייה בטאבון של טובי השפים, הבשלנים והאופים בישראל. הוא מיועד לאלה שמתרגשים מאוכל, מאנשים ומאש.

אסף גרופר: בשלן, יזם והבעלים של 450°c
חיים יוסף: יוצר וצלם אוכל

מתכונאים ראשיים: אבנר לסקין, בת חן דיאמנט
שפים אורחים: דולב אללי, יובל אלחדף, חיים כהן, מיכל חביביאן, עומר עילוואן, רז רהב, תומר אגאי, תומר טל.

עריכה: מרב סריג. סטיילינג: אוריה גבע. עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן

 

סלט עגבניות צלויות עם פטה ועשבים, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן
סלט עגבניות צלויות עם פטה ועשבים, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן

סלט עגבניות צלויות בטאבון עם פטה ועשבים

סלט שמשלב כמה סוגים של עגבניות שעוברות צלייה עם גבינת פטה איכותית למתכון המלא
חציל צלוי עם טחינה וסלסת עגבניות, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן
חציל צלוי עם טחינה וסלסת עגבניות, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן

חציל צלוי בטאבון עם טחינה וסלסת עגבניות

מנה מנצחת של חציל בטחינה עם טוויסט של סלסת עגבניות מרעננת למתכון המלא