מתכון

טאג’ין עוף, חבושים ופירות מיובשים בראס אל-חנות

ספטמבר 2017
1 דירוגים
צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

קדרת עוף ריחנית וטעימה במיוחד, שמתאימה מאוד לראש השנה בזכות המתקתקות הנעימה שלה

כאן החבושים מתפקדים כמעט כמו תפוחי אדמה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים סיר גדול עם שמן. מוסיפים את נתחי העוף, מתבלים במלח ופלפל ומשחימים 10 דקות מכל הצדדים. מוציאים בכף מחוררת ושומרים להמשך.

2

מוסיפים לסיר חבושים, בצל וסלרי ומזהיבים 5 דקות תוך כדי ערבוב. מחזירים את נתחי העוף ומוסיפים פירות מיובשים וחמוציות. מתבלים בראס אל-חנות וסילאן ומערבבים כמה דקות על הכיריים עד שהכל מקבל גוון שחום.

3

יוצקים לסיר ציר עוף ומביאים לרתיחה. מוסיפים זעפרן, מערבבים וטועמים מהנוזל. במידת הצורך מתקנים תיבול. מכסים את הסיר, מעבירים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים שעה עד שהכל רך והרוטב סמיך וטעים. במידת הצורך מוסיפים ציר או מים.

4

לפני ההגשה מוסיפים כוסברה קצוצה. מגישים עם אורז או קוסקוס.