מתכון

טארטלטים במלית קרם רוזטה ודובדבנים

יולי 2017
טארטלטים במלית קרם רוזטה ודובדבנים 
. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
טארטלטים במלית קרם רוזטה ודובדבנים . צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

כשתיירים טועמים רוזטה בשוק לוינסקי או ביפו, העיניים שלהם נפערות בתדהמה והם מצטיידים מייד בכמה בקבוקים. זה הזמן להיזכר בנפלאות הרוזטה, אחד הסמלים של המטבח המקומי.

מכמות הבצק במתכון יצאו לכם 80 טארטלטים בצורת סירה (או 40 טארטלטים בקוטר 6 ס”מ). אני יודעת שזה המון, אבל הן נשמרות אפילו שנה במיכל אטום מחוץ למקרר, ולכן אני תמיד מכינה כמות גדולה מראש. אם אין לכם 80 תבניות, עובדים במחזורים-ברגע שהתחתיות מוכנות מצננים מעט, שולפים וממשיכים לסבב הבא.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקלתיות:

למלית:

לקלתיות:

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הקלתיות:

1

מעבדים קמח, אבקת סוכר, חמאה ומלח במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים. אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כרבע שעה.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 3 מ”מ. קורצים עיגולים ומרפדים את תחתית ושולי התבניות. מהדקים ומסירים בצק עודף. מעבירים למקפיא לרבע שעה.

4

אופים 10-8 דקות עד להזהבה. מצננים היטב.

5

מחממים רוזטה, חלב, 1/2 כוס שמנת מתוקה וקורנפלור בסיר תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה (מבחינים לפחות ב-3 בועות גדולות).

6

מסירים מהלהבה, מוסיפים ג’לטין מומס ומערבבים. מוסיפים שוקולד ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים לטמפ’ החדר.

7

מקציפים את יתרת השמנת המתוקה עם מסקרפונה, אמרטו וסוכר לקרם יציב אך לא נוקשה.

8

מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות לתערובת אחידה.

ממלאים את הטארטלטים:

9

מזלפים קרם, מניחים דובדבן במרכז ומגישים.