מתכון

טארטלטים ללא גלוטן

יולי 2019
3 דירוגים
טארטלטים עם תירס של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
טארטלטים עם תירס של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

השוס הגדול כאן הוא הקלתיות, שעשויות משילוב של פולנטה וקמח נטול גלוטן. מלית רויאל מוסיפה לחלוחית וטעם קטיפתי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטארטלטים

למלית רויאל

לטופינג

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבניות טארטלטים.

2

מכינים את הקלתיות: יוצקים חלב לסיר רחב, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים קמח תירס בבת אחת ומערבבים 5-4 דקות על להבה בינונית. מוסיפים חמאה וגבינה ומערבבים עוד דקה. מצננים מעט.

3

מערבבים היטב את הפולנטה עם קמח. קורצים חתיכות קטנות ומהדקים אותן לתבניות בעזרת האצבעות עד ליצירת שכבה אחידה בעובי של 1/2 ס”מ.

4

אופים כ-10 דקות עד שהקלתיות מזהיבות ומתקשות. מוציאים מהתנור אך משאירים אותו פועל. מצננים מעט את הקלתיות ומחלצים מהתבניות.

5

מכינים את מלית הרויאל: מערבבים היטב את כל החומרים.

6

מרכיבים את הטארטלטים ומשלימים אפייה: מוזגים מעט מלית רויאל לקלתיות ומסדרים מעל ירקות בצורה נאה.

7

אופים כ-12 דקות עד שהמלית יציבה ושחומה. מגישים מייד.