מתכון

טארט ריקוטה, אגסים ושוקולד

מאי 2021
טארט ריקוטה, אגסים ושוקולד של שף מנה שטרום | צילום: מיכל רביבו
טארט ריקוטה, אגסים ושוקולד של שף מנה שטרום | צילום: מיכל רביבו

עוגה כפרית, עסיסית, קלה להכנה, אך מפתיעה וטעימה במיוחד

המתכון מותאם לתבנית בקוטר 24 ס"מ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים את התנור ל־175 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ בחמאה. 

2

מכניסים ביצים וסוכר לקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה בעזרת בלון ההקצפה 3 דקות. מנמיכים למהירות בינונית, מוסיפים ריקוטה ומקציפים לקבלת קרם אחיד.

3

מערבבים קמח עם אבקת האפייה בקערה נפרדת ומוסיפים לתערובת הריקוטה בהדרגה ותוך כדי הקצפה איטית עד שתערובת הקמח נטמעת. עוצרים את פעולת המיקסר. 

4

מערבבים את השוקולד באמצעות כף לתוך התערובת לפיזור אחיד. יוצקים את התערובת לתבנית. מסדרים פלחי אגסים על התערובת ומפזרים מעל סוכר חום. מעבירים לתנור ואופים 35 דקות. מצננים ומגישים

מתוך הספר "געגועים לאיטליה", הוצאה עצמית, 207 עמודים, 84 שקלים. הספר מגיע בגרסה כשרה ובגרסה לא כשרה.

געגועים לאיטליה, מנה שטרום. צילום: מיכל רביבו
געגועים לאיטליה, מנה שטרום. צילום: מיכל רביבו