מתכון

טארט שוקולד חלב עם קרמל וברס

הרבה קונדיטורים אוהבים שוקולד חלב, אבל לא מעזים להודות בזה

נובמבר 2021
טארט שוקולד חלב עם קרמל וברס של סיגי צרפתי. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)
טארט שוקולד חלב עם קרמל וברס של סיגי צרפתי. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)

סיגי צרפתי החליטה לשים סוף לשתיקה והחליפה את השוקולד המריר המסורתי במלית ידידותית של שוקולד חלב, ברס וקרמל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית:

למלית שוקולד חלב וקרמל:

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית:

1

מעבדים קמח, שקדים, אבקת סוכר, מלח וחמאה במעבד מזון למרקם פירורי. מוסיפים מים וחלמון ומעבדים רק עד שנוצר בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים לפחות.

2

מחממים תנור ל 180 מעלות.

3

מקמחים משטח אפייה ומערוך. מרדדים את הבצק לעיגול גדול מעט מגודל התבנית ומניחים בתבנית. מצמידים בעדינות את הבצק לקצוות ומסירים עודפים. מניחים נייר אפייה על הקלתית וממלאים בקטניות יבשות שישמשו כמשקולות.

4

אופים 15 דקות (8 דקות לתבניות קטנות). מסירים את הנייר עם הקטניות ואופים 5 דקות נוספות עד הזהבה. מצננים לגמרי.

מכינים את המלית:

5

מחממים שמנת במיקרוגל חצי דקה. מחממים סוכר בסיר קטן על להבה בינונית עד שהוא הופך לקרמל זהוב. יוצקים פנימה באיטיות את השמנת החמה תוך כדי ערבוב מתמיד (אם הקרמל מתקשה, פשוט ממשיכים לחמם ולערבב).

6

מניחים שוקולד בקערה ויוצקים פנימה את הקרמל. מערבבים לתערובת חלקה. מצננים כמה דקות, מוסיפים ברס ומערבבים.

מרכיבים את הטארט ומגישים:

7

משטחים את המלית על הקלתית ומעבירים למקרר ל 3 שעות לפחות. מגישים קר.