טבעונים – המתכון הזה הוא בשבילכם, ואני ממליץ לכם גם להציג אותו ככה, שיהיה ברור שאתם לא חולקים. המתכון לטארט המושלם הזה, שעשוי מבצק פריך טבעוני, לקוח מבת דודתי אסנת. זהו טארט קלאסי, רך ומדויק, המשלב קרם שקדים אפוי ורך עם פרי מהעץ שהכי אהבתי לטפס עליו בילדות – תאנה.
>> לכל קינוחי ראש השנה של מורן גיל
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
לקרם שקדים
אופן ההכנה
1
מכינים את הבצק: מחממים תנור ל־160 מעלות.
2
מעבדים קמח, אבקת סוכר, נטורינה ומים במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית־גבוהה עד איחוד מלא של הבצק.
3
מרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ"מ, משמנים את הרינג בנטורינה, מניחים בו את בצק הטארט ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
4
בינתיים מכינים את קרם השקדים: מערבבים את כל המרכיבים, למעט התאנים.
5
מוציאים את הטארט הקפוא ומכניסים אותו ישירות לתנור לרבע שעה לחצי אפייה. מוציאים את הטארט מהתנור ומשאירים את התנור דולק.
6
ממלאים את הטארט בקרם השקדים ומסדרים עליו רבעי תאנים בצורת ספירלה, כך שהשפיץ שלהן בולט החוצה.
7
מחזירים את הטארט לתנור ואופים 15־20 דקות נוספות, עד שהקרם נאפה במרכז לחלוטין ומשחים. מצננים וחותכים.