מתכון

טארט תפוחים, חמאה וסוכר

2 דירוגים
טארט תפוחים, חמאה וסוכר של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
טארט תפוחים, חמאה וסוכר של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

מתכון של השף הצרפתי רובושון, ששם חומר גלם צנוע כמו תפוח עץ במרכז הבמה. זאת כנראה עוגת התפוחים הכי קלה שיש

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־120 מעלות. קורצים מהבצק עיגול בקוטר 18 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ושומרים במקרר.

2

פורסים את התפוחים לפרוסות דקות מאוד ומסדרים אותן על הבצק במעגל צמוד ככל האפשר מהחלק החיצוני פנימה. אם נשארות פרוסות יוצרים שכבות נוספות מעל לשכבה הראשונה מרככים חמאה במיקרוגל ומברישים אותה על פני התפוחים. מפזרים סוכר מעל.

3

אופים את הטארט 3־4 שעות. כל חצי שעה מוציאים אותו מהתנור ומברישים בעדינות במעט חמאה מומסת ומפזרים סוכר. כשהתפוחים זהובים מעלים את הטמפרטורה ל־160 ואופים עוד כמה דקות עד שהתפוחים מקורמלים. מצננים על רשת.