מתכון

טורטייה

ספטמבר 2019
טורטייה של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
טורטייה של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הטורטייה הביתית רכה ומלאה ניחוח, וטעמה מזכיר מעט פוקאצ'ה חמה מהתנור

טורטייה היא מסוג הדברים, שאחרי שמכינים אותם פעם אחת נשבעים שלעולם לא חוזרים יותר למוצר הקנוי. האתגר הכי גדול בהכנה הוא הרידוד לעובי של כמילימטר אחד. בחנויות מתמחות לכלי מטבח תמצאו מכבש טורטייה (שעולה כ־150 שקל). אם אתם מתכננים רומן ממושך עם הפיתות המקסיקניות – שווה להצטייד בו.

גיוון: לפני תחילת הלישה מוסיפים לקערת המיקסר עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה, כוסברה, נענע או טרגון (שטעמם מתאים למלית המתוכננת).

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים קמח, מלח, שמן זית ומחצית מכמות המים בקערת מיקסר. לשים עם וו לישה במהירות נמוכה כ־5 דקות תוך הוספה הדרגתית של יתרת המים. עוצרים את הוספת המים והלישה כשמתקבל בצק אחיד ורך אך לא דביק.

2

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־30 דקות.

3

מחלקים את הבצק ל־12 כדורים במשקל 80 גרם כל אחד ומניחים על משטח עבודה מקומח. מכסים במגבת לחה ומניחים ל־15 דקות.

4

מניחים כל כדור בין שתי יריעות נייר אפייה ומרדדים לטורטייה דקה בעובי 1־2 מ"מ (או לחילופין משתמשים במכבש טורטייה).

5

מחממים מחבת על להבה בינונית-גבוהה וקולים את הטורטיות כחצי דקה מכל צד עד שרואים נקודות חריכה קטנות. מכסים את הטורטיות המוכנות במגבת עד ההגשה.

6

שומרים עד חודשיים בקופסה אטומה במקפיא.