מתכון

טורט פרג

ביום שישי אחר הצהריים, כשיש לי עוגת פרג טובה כזאת, אני נרדמת עם העיתונים ביד, ומתעוררת בהרגשה נפלאה

אפריל 2021
טורט פרג של שרי אנסקי | צילום: אלכס ליבק
טורט פרג של שרי אנסקי | צילום: אלכס ליבק

אני מכורה לטקסטורה ולטעם המיוחדים של הפרג וגם לפרח עצמו. בשנים האחרונות התחילו לשווק במשתלות פרחי פרג תרבותיים והם פורחים בגינתי בגוונים מרהיבים של צהוב, כתום וּורוד. במיתולוגיה הרומית מיוחסת בריאת הפרג לאלת התבואה והייבול קרס, כתגובה לייאוש מכישלונה להשיב אליה את בתה פרוסרפינה שנחטפה על ידי פלוטו. קרס יצרה את הפרג ונהגה לאכול ממנו כדי לשקוע בשינה ולשכוח את יגונה, ובפסלים ובתחריטים מוצגת האלה כשהיא אוחזת זר פרגים בידיה. אולי זה יכול להסביר למה ביום שישי אחר הצהריים, כשיש לי עוגת פרג טובה כזאת, אני נרדמת עם העיתונים ביד, ומתעוררת בהרגשה נפלאה.

המתכון מתייחס לסיר פלא או תבנית קפיצית עגולה בקוטר 24־26 ס״מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מחממים את התנור ל־160 מעלות. מורחים בחמאה את התבנית, מפזרים עליה סוכר ומנערים שאריות לכיור.

2

מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם ½ כוס סוכר לקצף קשה.

3

מקציפים את החלמונים עם ¼ כוס סוכר עד שהם תופחים. מערבבים עם החמאה המומסת או השמן, הפרג, הקוניאק, קליפת הלימון ומיץ הלימון, ואז מוסיפים בעדינות את קצף החלבונים לקבלת תערובת אחידה.

4

מעבירים את תערובת העוגה לתבנית המשומנת. מכניסים לתנור ואופים במשך כ־40 דקות עד שקיסם או גפרור שננעץ יוצא יבש.

מכינים את הציפוי

5

מכינים את ציפוי השוקולד: בסיר קטן על אש קטנה ממיסים את החמאה, הסוכר, השוקולד והחלב או שמנת. יוצקים את הציפוי על העוגה ומורחים או מטלטלים מצד לצד עד שהעוגה מכוסה.

המתכון מתוך ספרה של שרי אנסקי, "האוכל מוכן", הוצאת כתר, 226 עמ', 128 שקלים.