מתכון

טירמיסו

מאי 2019
1 דירוגים
טירמיסו של שף אסף בלינדר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
טירמיסו של שף אסף בלינדר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

שף אסף בלינדר שר שיר הלל לטירמיסו האיטלקי

  • 8 מנות
  • 30 דקות + מקררים את הקרמים במקרר כשעתיים בשני שלבים
  • קל
  • כשר
  • טירמיסו

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים זביונה

1

מקציפים במיקסר את החלמונים ו-150 גרם אבקת סוכר במהירות בינונית 5 דקות. מנמיכים למהירות אטית ומוסיפים 300 גרם מסקרפונה עד קבלת מרקם חלק.

2

בנפרד טורפים את החלבונים עם 50 גרם אבקת סוכר לקבלת קצף יציב, ומקפלים לתערובת החלמונים. מכניסים לשק זילוף ומקררים כשעה לפחות.

מכינים קרם מסקרפונה

3

מקציפים שמנת ואת 50 גרם אבקת הסוכר שנותרה עד שהשמנת מסמיכה. מוסיפים 200 גרם גבינת מסקרפונה וממשיכים להקציף עד קבלת מרקם חלק. מעבירים לשק זילוף.

מרכיבים את המנה

4

שוברים את הבישקוטים לחתיכות קטנות ומניחים בתחתית כוס. מערבבים את היין והאספרסו ומזליפים על הבישקוטים. מזליפים מהזביונה על הבישקוטים. מניחים עוד בישקוטים שבורים מעל הזביונה ומוסיפים עוד מיין האספרסו. מזליפים מעל את קרם המסקרפונה ומקררים במקרר לפחות שעה.