מתכון

טלה בסגנון חאלב עם דובדבנים חמוצים ובצל ממולא

המנה היא הומאז' לקבב ביל קאראז', מנת הדגל של המטבח החאלבי אותה הגשנו בפריזם במשך השנים בשלל וריאציות

1,992 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
טלה בסגנון חאלב עם דובדבנים חמוצים ובצל ממולא של גל בן משה. צילום: אנטולי מיכאלו. כלים: סטודיו עדי ניסני.
טלה בסגנון חאלב עם דובדבנים חמוצים ובצל ממולא של גל בן משה. צילום: אנטולי מיכאלו. כלים: סטודיו עדי ניסני.

טעמי הטלה, הדובדבן והצנוברים מתחברים יחדיו למנה אלגנטית שהיא המחווה שלי לחבריי, המהגרים הסורים בברלין.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצלים ממולאים

למילוי הבצלים

לסלט דובדבנים

אופן ההכנה

מכינים בצל ממולא

1

מחממים תנור ל־230 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את הבצלים בתבנית ומעבירים לתנור. צולים כשעה, עד שהבצלים מתרככים. לא מכבים את התנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל־ 200 מעלות. מצננים את הבצלים לטמפרטורה נוחה למגע היד ומקלפים את הגלדים החיצוניים.

בינתיים מכינים את המילוי

2

מבשלים פריקה ב-2 ליטר מים ו־ 2 כפיות מלח כ-1/2 שעה בסיר לא מכוסה.

3

מניחים בצלים פרוסים במחבת רחבה, מוסיפים מלח, פלפל ושמן זית ומערבבים. מוסיפים כוכבי אניס ומטגנים מעל להבה בינונית כ־ 45 דקות עד שהבצל שחום, מדי פעם מערבבים. אם הבצל נדבק למחבת, מוסיפים כף מים ומערבבים. מסירים מהלהבה ונפטרים מכוכבי האניס.

4

מוסיפים לפריקה את הבצל המטוגן, צנוברים, דובדבנים ופטרוזיליה ומערבבים. ממלאים את הבצלים בתערובת הפריקה ומסדרים אותם בצפיפות בתבנית גבוהת שוליים או בסיר המתאים לתנור. יוצקים מים לכיסוי, מוסיפים 2 כפות רכז רימונים ומנענעים את הסיר לפיזור אחיד. מפזרים בין ומעל הבצלים פרוסות לימון וענפי תימין. מעבירים לתנור וצולים שעה ב־ 200 מעלות.

קצת לפני ההגשה צולים את הטלה

5

משאירים את התנור ב־ 200 מעלות. חורצים את שכבת השומן שעל הסינטה, מניחים במחבת בעלת תחתית כבדה שיכולה להיכנס לתנור ומחממים מעל להבה נמוכה. צולים לאט ובסבלנות כ־ 10 דקות או עד שהשומן משחים, הופכים ומסירים מהלהבה.

6

מעבירים את המחבת עם הסינטה לתנור וצולים 10 דקות. מוציאים את המחבת מהתנור ונותנים לבשר לנוח 10 דקות. פורסים ל־ 4 פרוסות שוות.

מכינים את הסלט

7

מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה רחבה. מניחים את הסלט במרכז צלחת הגשה ומסדרים מעליו את הבצלים הממולאים ופרוסות הטלה.