ארוחת קיץ של השף גל בן-משה

גל בן-משה, השף והבעלים של פריזם ברלין, המסעדה הלבנטינית בעלת כוכב המישלן, הגיע לביקור מולדת בישראל. הצלחנו להכניס אותו למטבח ולבשל איתו ארוחת קיץ נגישה, עם מנות שמדברות בשפה של המסעדה המוערכת שלו, ועושות שימוש בחומרי הגלם המקומיים של העונה החמה שבפתח. התוצאה המרהיבה לפניכם

לקרדה טורקית, שסק צלוי ודייקון כבוש של גל בן־משה | צילום: אנטולי מיכאלו, כלים: סטודיו עדי ניסני
לקרדה טורקית, שסק צלוי ודייקון כבוש של גל בן־משה | צילום: אנטולי מיכאלו, כלים: סטודיו עדי ניסני

לקרדה טורקית, שסק צלוי ודייקון כבוש

במסעדה אנחנו מגישים פלמידה מיושנת עם שסק מותסס וכאן, כדי לפשט את העניינים, צליתי את השסק ויצא נהדר למתכון המלא
טלה בסגנון חאלב עם דובדבנים חמוצים ובצל ממולא של גל בן משה. צילום: אנטולי מיכאלו. כלים: סטודיו עדי ניסני.
טלה בסגנון חאלב עם דובדבנים חמוצים ובצל ממולא של גל בן משה. צילום: אנטולי מיכאלו. כלים: סטודיו עדי ניסני.

טלה בסגנון חאלב עם דובדבנים חמוצים ובצל ממולא

המנה היא הומאז' לקבב ביל קאראז', מנת הדגל של המטבח החאלבי אותה הגשנו בפריזם במשך השנים בשלל וריאציות למתכון המלא
סלט פאקוס, אבוקדו, קיווי, ג'מיד ולימון פרסי של גל בן משה. צילום: אנטולי מיכאלו. כלים: סטודיו עדי ניסני.
סלט פאקוס, אבוקדו, קיווי, ג'מיד ולימון פרסי של גל בן משה. צילום: אנטולי מיכאלו. כלים: סטודיו עדי ניסני.

סלט פאקוס, אבוקדו, קיווי, אבן יוגורט ולימון פרסי

הג'מיד (אבן יוגורט) בעצם משמש בתור המלח של המנה והלימון הפרסי מעניק חמצמצות במקום מיץ לימון למתכון המלא