מתכון

טפיוקה אננס, כוסברה וצ'ילי של "מועדון הקצינים"

אפריל 2016
טפיוקה אננס, כוסברה וצ'ילי של "מועדון הקצינים"
טפיוקה אננס, כוסברה וצ'ילי של "מועדון הקצינים"

הכוסברה, שתחילה הרתיעה את הסועדים, היא זו שהפכה את המנה ללהיט – הסועדים הזמינו את "הקינוח עם הכוסברה" כקוריוז - והתאהבו

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים חלב קוקוס, סוכר ווניל בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים טפיוקה בהדרגה ותוך כדי בחישה. מבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב.

2

מוסיפים שמנת ומחית קוקוס ומבשלים 10 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. הטפיוקה מוכנה כשהפנינים שקופות אך במרכזן נקודה לבנה. דרך נוספת לבדוק: מעבירים כף טפיוקה לצלחת קרה, ממתינים דקה ויוצרים "שביל" בעזרת האצבע. הטפיוקה מוכנה כשהשביל לא נסגר.

3

מצננים, מוזגים לכלים אישיים ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.

4

מניחים על כל מנה כף אננס, 1/2 כפית כוסברה וכדור סורבה מנגו ומגישים.

טיפ: מחית קוקוס מעניקה למנה טעם קוקוס רענן ומרוכז, אך אפשר גם להחליף אותה ב-610 מ"ל חלב קוקוס + 70 גרם סוכר.

מגישים כמו במסעדה:
מחלקים כל מנה ל-3 כלים קטנים. בכלי אחד מניחים את את תוספת האננס והכוסברה, בכלי שני – סלט פירות ובכלי שלישי – 3-2 פרוסות בננה ברוטב קרמל.