מתכון

טפיוקה בחלב קוקוס ויסמין עם פירות

5 דירוגים
טפיוקה בחלב קוקוס ויסמין עם פירות של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר
טפיוקה בחלב קוקוס ויסמין עם פירות של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר

הקינוח הזה נבנה אצל השפית אמילי גולדברג בראש מאז הטיול בהודו, כשכל המקומות הדיפו ניחוח יסמין בזמן הפריחה

הקינוח הזה הוא אהבת חיי. הוא נבנה אצלי בראש מאז הטיול הראשון שלי בהודו, כשכל המקומות הדיפו ניחוח יסמין בזמן הפריחה, ועד הביקורים בריזורטים של תאילנד, שבהם שותים תה יסמין קר שמצנן מהחום. כשאני מריחה את פריחת היסמין עולים בי גלי זיכרון מהמזרח, שהופכים לי את הבטן.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים טפיוקה במים בסיר על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהכדורים שקופים ורכים. מסננים ומצננים.

2

מרתיחים בקלחת את מרכיבי הרוטב. מסירים מהאש ומצננים. שמים בכוס גדולה 3 כפות טפיוקה, מוזגים מעל את הרוטב עד מחצית גובה הכוס, מפזרים מעל קרח, יוצקים 3 כפות חלב מרוכז, מסדרים 3 כפות מהפירות ומקשטים בקוקוס קלוי.