מתכון

טרטר דג עם חצילים

אוקטובר 2019
1 דירוגים
טרטר דג עם חצילים של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה
טרטר דג עם חצילים של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה

טרטר דג בטכניקה מיוחדת - במקום לקצות את הדג, כותשים בעלי ומכתש, מה שנותן לו טקסטורה של ענן בפה

אחת המנות שאני הכי אוהב להכין בקיץ היא טרטר של פארידה בתוך תאנים. את הדג אני לא קוצץ אלא כותש בעלי ומכתש. מתקבלת טקסטורה של ענן בפה. כאן עשיתי את זה עם חצילים כי בעת הצילומים לא היו עדיין תאנים בשלות מספיק – ויצא אפילו יותר טעים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

כותשים קליפת לימון במכתש עד שיוצא ממנה ריח. מוסיפים דג וזיתים וכותשים למרקם גס. מוסיפים את החציל וכותשים תוך כדי ערבוב לקבלת מרקם גס יחסית.

2

מוסיפים מיץ לימון ומלח ומערבבים. מניחים מעל פטרוזיליה, מזלפים שמן זית ומגישים.