מתכון

טריפונס

ליוונים יש קינוח קלאסי של יוגורט עיזים עם דבש ושקדים

מרץ 2025
טריפונס של רועי גנצ’ולה (צילום: אילון פז)
טריפונס של רועי גנצ’ולה (צילום: אילון פז)

ב”קלמטה” הוא מקבל טוויסט מקומי נפלא עם מי פריחת הדרים (ושם חדש שמצדיע לזמר היווני האהוב). את מי פריחת ההדרים מומלץ להוסיף בהדרגה, מכיוון שריכוזם משתנה מבקבוק לבקבוק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל 180 מעלות.

2

קולים שקדים: משטחים שקדים בתבנית.

3

קולים בתנור כ 15-10 דקות. מדי 4-3 דקות פותחים את דלת התנור, מערבבים והופכים את השקדים, כדי שיזהיבו באופן אחיד. מניחים לצינון.

4

מרכיבים את המנה ומגישים: מערבבים יוגורט עם מי זאהר בקערה ומוזגים לקעריות הגשה אישיות. מפזרים מעל את השקדים, יוצקים עליהם דבש ומגישים.