מתכון

יין חם דני – גלוג (glogg)

זוהי הגרסה הקלאסית לגלוג - יין דני מתובל, אפשר כמובן לגוון את התיבול והתוספות

17,259 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
(glogg) גלוג של רינת צדוק. צילום: שני בריל
(glogg) גלוג של רינת צדוק. צילום: שני בריל

ערבי החנוכה המשפחתיים שלנו הם עניין שלוקח זמן. יש את טקס הדלקת הנרות ואחריו טקס החלפת מתנות, ככה שעד שאוכלים, חולפות שעתיים. בינתיים מנשנשים קצת ושותים מלא גלוג – יין חם מתובל מהמטבח הדני. 

גיוונים: מחליפים את הפורט בוורמוט ומוסיפים לתיבול גם 3־4 ענפי לואיזה וחצי כפית פלפל שחור גרוס. אפשרות נוספת היא להחליף את היין האדום בלבן ואת הפורט בסיידר תפוחים אלכוהולי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מניחים את כל המרכיבים למעט שקדים וצימוקים בסיר ומבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה.

2

מנמיכים את האש ומבשלים כ־3 דקות. מניחים בצד לשעה כדי שהטעמים יתמזגו ומסננים.

3

לפני ההגשה מחממים מעט ומוסיפים שקדים וצימוקים. מגישים בכוס יין או כוס גבוהה מעוטרות בפלח תפוז.