מתכון

כדורי זוקיני ופטה

פשוטים להכנה וטעימים גם בטמפ' החדר. הם נוחים מאוד לאכילה בחוץ - פשוט משפדים אותם על קיסם או דגלון

29,795 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
כדורי זוקיני ופטה של שי לי ליפא | צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
כדורי זוקיני ופטה של שי לי ליפא | צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

הקפידו לסחוט את הזוקיני היטב לפני הערבוב עם יתר עם החומרים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

לטיגון

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל החומרים בקערה.

2

יוצקים שמן בגובה 2 ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מטגנים לביבה קטנטנה לניסיון. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

3

יוצרים מהתערובת 30 כדורים בקוטר 3 ס"מ (לא גדולים יותר, כדי שיתבשלו גם בפנים) ומגלגלים בפירורי לחם.

4

מטגנים 7-6 כדורים בכל פעם (כדי שהשמן לא יתקרר) כ-3 דקות מכל צד עד שהם זהובים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

5

מגישים חם או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.