מתכון

כדורי קדאיף ממולאים במוצרלה וזיתים עם רוטב עגבניות

כדורי קדאיף ממולאים במוצרלה וזיתים עם רוטב עגבניות טרי של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.
כדורי קדאיף ממולאים במוצרלה וזיתים עם רוטב עגבניות טרי של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.

בחוץ אטריות קדאיף, בפנים ביס מוצרלה עם בזיליקום וזיתי קלמטה

הפטנט: קניינות חכמה וקצת יצירתיות. מצטיידים בתבנית ומגישים עם רוטב עגבניות רענן. שווה לטרוח ולקנות תבנית תבנית סיליקון עם שקעים בצורת חצי כדור בקוטר 4-3 ס"מ במיוחד בשביל המתכון? אנחנו מבטיחים שאחרי שהתבנית הזאת תנחת אצלכם במטבח תמצאו לה מגוון שימושים יצירתיים; בואיקוס מושלמים או מיני קאפקייקס הם רק ההתחלה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב עגבניות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים רוטב עגבניות

1

מחממים שמן זית בסיר על להבה בינונית. מוסיפים שום ומטגנים כמה שניות. מוסיפים עגבניות ומערבבים. מוסיפים סוכר, מלח ופלפל. מבשלים 8 דקות בלבד. מצננים קלות.

מכינים כדורי קדאיף

2

מניחים אטריות קדאיף בקערה רחבה, יוצקים חמאה בזרם דק ומערבבים בעדינות כדי לא לקרוע את האטריות. מכסים את הקערה במגבת לחה בעת העבודה.

3

מרפדים כל שקע בתבנית הסיליקון בשערות קדאיף תוך כדי הידוק. מניחים בכל שקע חתיכת גבינה, חצי זית וחצי עלה בזיליקום וסוגרים עם שכבה נוספת של קדאיף.

4

מכניסים למקפיא לחצי שעה, הופכים בעדינות כל כדור בתוך השקע ליצירת צורה עגולה מושלמת ומקפיאים שוב ל-10-15 דקות.

5

מחממים תנור ל-170 מעלות.

6

אופים את כדורי הקדאיף בתוך תבנית הסיליקון כ-10 דקות להשחמה. מוציאים את התבנית והופכים בעדינות את הכדורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחזירים לתנור ואופים 8-5 דקות נוספות להשחמה.

7

מגישים מיד לצד רוטב העגבניות.