מתכון

כיסוני ביצים במילוי חזה עוף – דאן ג'ייאו

הכיסונים האלה עשויים מביצה ולא מבצק, מה שהופך אותם לקלים להכנה וידידותיים לרגישים לגלוטן

אוקטובר 2021
כיסוני ביצים במילוי בשר – Dàn jiǎo של דקלה חיון. צילום: דקלה חיון
כיסוני ביצים במילוי בשר – Dàn jiǎo של דקלה חיון. צילום: דקלה חיון

כיסוני ביצים במילוי בשר – Dàn jiǎo. כיסונים עדינים המגיעים מאזור יאנג-זה שבסין. מה שמייחד את הכיסונים האלה היא המעטפת: כולנו מכירים כיסונים העשויים מבצק, אך כיסונים אלה עשויים מביצה! מה שהופך אותם לקלים להכנה וידידותיים לרגישים לגלוטן. באופן מסורתי מכינים את הכיסונים בתוך מצקת עשויה מתכת, אך אני הכנתי במחבת עם ציפוי נון-סטיק מה שהופך את המילוי לפשוט שכן הביצה לא נדבקת למחבת – סרטוני הדגמה מחכים לכם בסוף המתכון. לאחר מילוי הכיסונים מאדים אותם כמה דקות רק כדי לבשל את הבשר שבפנים. אפשר להגיש את הכיסונים בליווי רוטב כלשהו או כתוספת למרק בדומה לקרפלך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למעטפת

למלית

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

משרים את הפטריות המיובשות במים חמים כ-15 דקות.

2

מערבבים כרוב עם מלח ומניחים בצד ל-10 דקות.

3

מערבבים בצל ירוק, גזר, שום וג'ינג'ר עם עוף. מוסיפים ביצה, קורנפלור, סודה לשתייה, רוטב סויה, יין בישול סיני, פלפל לבן ורוטב צדפות ומערבבים.

4

מוציאים את הפטריות ממיי ההשרייה וסוחטים היטב, קוצצים לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.

5

סוחטים היטב את הכרוב מהנוזלים שהוא הגיר, כל פעם חופן, ומעבירים לקערה. מערבבים את התערובת היטב ומניחים בצד.

מכינים את בלילת הביצים למעטפת

6

בקערה טורפים יחד את הביצים עם המלח והקורנפלור.

מכינים את הכיסונים

7

מחממים מחבת עם ציפוי נון-סטיק על להבה בינונית-נמוכה. לוקחים שתי כפות מתערובת הביצים, מוזגים למחבת ומשטחים בתנועות סיבוביות לעיגול בקוטר 10 ס"מ. מניחים כפית גדושה מהמילוי במרכז העיגול וסוגרים את עיגול הביצה מעל המילוי לקבלת כיסון, מהדקים מעט את הקצוות ומוציאים לצלחת. חוזרים על הפעולות עם שאר תערובת הביצים והמילוי.

8

מסדרים את הכיסונים בסלסלת/סיר אידוי ומאדים 8 דקות מעל מים רותחים.

9

מסירים מהאש ומגישים בליווי רוטב לטבילה לבחירתכם או כתוספת למרק.