מתכון

כרובית חצי-חצי בלאבנה וסומק

מנה יפהפיה שמביאה לידי ביטוי את המרקמים השונים של הכרובית: צלויה, רכה ובשרנית מחד ורעננה ופריכה מאידך

6,860 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2021
כרובית חצי-חצי בלאבנה וסומק של שף ינון מזרחי. צילום: מרין קויפמן
כרובית חצי-חצי בלאבנה וסומק של שף ינון מזרחי. צילום: מרין קויפמן

ירקות יודעים ללבוש צורות שונות וטעמים שונים בהתאם לאופן הטיפון בהם. במנה הזאת יש סטייק של כרובית צלויה בשרנית ומתמסרת מצד אחד, וטאבולה רכובית פריך ועוקצני מצד שני.

לכל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכרובית אפויה

לסלט טאבולה כרובית

להגשה

אופן ההכנה

מכינים כרובית אפויה

1

מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים חצי כרובית. חולטים 10 במים על סף רתיחה ומסננים.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מברישים את הכרובית בשמן זית ומתבלים במלח וסומק. צולים 10-15 דקות עד הזהבה. אם אוהבים את הכרובית מעט חרוכה יותר, מעבירים את התנור למצב גריל ל-2 הדקות האחרונות.

בינתיים מכינים סלט טאבולה כרובית

4

מגררים את החצי השני של הכרובית בפומפייה גסה או מעבדים לפירורים גסים בפולסים במעבד מזון.

5

מערבבים עם יתר מרכיבי הסלט, טועמים ומתקנים תיבול (טעם הלימון צריך לבלוט).

6

מורחים לאבנה בצלחת הגשה ומתבלים במעט סומק. מניחים בחצי אחד של הצלחת את הכרבית הצלויה ועורמים ובצמוד אליה את סלט הכרובית, ליצירת מראה של כרובית אחת שלמה.