מתכון

כרוב ממולא בפריקה, אורז וכבש

יולי 2019
1 דירוגים
כרוב ממולא בפריקה, אורז וכבש של שף סאלח כורדי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן
כרוב ממולא בפריקה, אורז וכבש של שף סאלח כורדי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

מנת כרוב ממולא עם בשר כבש, אורז ופריקה מבית היוצר של שף סאלח כורדי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים את עלי הכרוב במים חמים במשך כמה דקות, עד שהם רכים.

המלית

2

משרים את הפריקה והאורז במים חמים במשך שעתיים. מסננים, מעבירים לקערה ומוסיפים את בשר הכבש, הבצל, העגבנייה, הבהרט והמלח ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

הרכבתהמנה

3

פורשים עלה כרוב חלוט, מניחים בקצה העלה מעט מהתערובת, מקפלים את הצדדים פנימה, מגלגלים וסוגרים. מעבירים את עלי הכרוב הממולאים לסיר ומניחים כך שסגירת העלים מופנית כלפי מטה.

4

כותשים את השום והנענע במכתש ועלי, מפזרים מעל עלי הכרוב, מוסיפים כמון, מוזגים את המים, מיץ הלימון, שמן הזית ומלח.

5

מניחים על הסיר צלחת בקוטר המתאים ולוחצים אותה כלפי מטה על העלים הממולאים. מכסים את הסיר ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים במשך שעה וחצי.

6

ניתן להגיש עם שמנת חמוצה.