מתכון

כרוב ניצנים אפוי עם רוקפור, מרווה ודבש

דצמבר 2015
כרוב ניצנים אפוי עם רוקפור, מרווה ודבש. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
כרוב ניצנים אפוי עם רוקפור, מרווה ודבש. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

קשה להאמין שמנה כל כך יפה ומיוחדת מסתכמת בסידור המרכיבים ואפייתם בלבד. צפו להפתעה טעימה ומלאת הרמוניה

קשה להאמין שמנה כל כך יפה ומיוחדת מסתכמת בסידור המרכיבים ואפייתם בלבד. צפו להפתעה טעימה ומלאת הרמוניה. טיפ: כדי להעצים את יופיה של המנה, הגישו אותה בתבנית עגולה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

חולטים את כרוב הניצנים בסיר עם מי מלח רותחים 2 דקות לריכוך. מעבירים למי קרח ומסננים. אם משתמשים בכרוב ניצנים מהקפאה, שלב זה מיותר.

3

מסדרים את כרוב הניצנים בתבנית. מוסיפים קוביות חמאה, עלי מרווה, שום ורוקפור, מזלפים דבש ולימון, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מפזרים אגוזים.

4

אופים כ-30 דקות עד שהכרובונים מתרככים ומזהיבים.

גיוונים:

אם אין כרוב ניצנים טרי אפשר להשתמש ב-1 שקית מהקפאה.

אם אין גבינת רוקפור אפשר להשתמש בכל גבינה כחולה אחרת.

 

 

הכל אודות כרוב ניצנים

עונה דצמבר-מאי. אז תוכלו לפגוש אותו בשווקים בתפזורת ולא רק בתא המקפיא.

טעם שילוב בין ברוקולי לכרוב.

בריאות לירק הקטן והעגול מיוחסות סגולות מרפא של ממש, בעיקר בזכות החומרים האנטי סרטניים שבו ובזכות ויטמינים C ,A וגם חומצה פולית.

רק מבושל! כרוב ניצנים לא נאכל טרי אלא רק אחרי חליטה, אפייה, אידוי, הקפצה או טיגון. גם כך מדובר באתגר למערכת העיכול.

תיבול כמו לכל הירוקים חמצמצות מחמיאה לו. מיץ לימון עושה את העבודה הכי טובה.

הכי בריא וטעים! לאדות את כרוב הניצנים ואז להוסיף לו שומן – שמן זית, שמן אגוזים ואפילו חמאה. מתבלים במלח, פלפל ושום.

אוממי! כל הטעמים המלוחים והמרוכזים (בשרים מעושנים, אנשובי, פרמזן, סויה, טריאקי, מיסו, רוטב צדפות) מוציאים מכרוב הניצנים את המקסימום.