מתכון

כרוב ניצנים צלוי עטוף בבצק לצד פסטו תמרים וכוסברה

פברואר 2019
1 דירוגים
כרוב ניצנים צלוי עטוף בבצק לצד פסטו תמרים וכוסברה של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
כרוב ניצנים צלוי עטוף בבצק לצד פסטו תמרים וכוסברה של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

כרוב הניצנים בבצק הוא הפתעה, ופסטו התמרים והכוסברה נותן למאפה את הקיק

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

לפסטו תמרים וכוסברה

לבצק

לפסטו תמרים וכוסברה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לבצק

1

ממיסים את השמרים במים בקערת מיקסר ומערבבים. מוסיפים קמח, מלח, סירופ מייפל ושמן זית ולשים בוו לישה כ־2 דקות עד לקבלת בצק חלק. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ־40 דקות.

2

מחממים תנור ל־200 מעלות. שוטפים ומנקים את כרוב הניצנים, מניחים בתבנית, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל, מכסים בנייר אפייה וצולים כ־10 דקות. משאירים את התנור דולק.

3

מחלקים את הבצק לכדורים קטנים (כ־20 גרם לכדור) ומכסים במגבת ל־10 דקות.

4

פותחים ומשטחים את כדורי הבצק לעיגולים, מניחים כרוב ניצנים על כל עיגול בצק, סוגרים היטב ומגלגלים לכדור חלק. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת ל־20 דקות.

5

מורחים את כדורי הבצק בביצה טרופה או בחלב סויה ואופים 12־15 דקות עד הזהבה.

לפסטו

6

טוחנים תמרים עם מים במעבד מזון עד לקבלת תערובת די חלקה. מערבבים את התמרים עם שאר המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד. מגישים את הכרוב בבצק עם הפסטו.