מתכון

כרוב ערבי צלוי

דצמבר 2018
1 דירוגים
מלפוף צלוי עם קרם חמאה שרופה של שף עידו קרמסקי. צילום: רן בירן
מלפוף צלוי עם קרם חמאה שרופה של שף עידו קרמסקי. צילום: רן בירן

שף עידו קרמסקי (מסעדת ג'וז ולוז) חושף את המתכון למלפוף האלוהי שלו - צלוי שעתיים ומוגש עם קרם חמאה שרופה

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם חמאה שרופה:

לדואה (לא חובה):

לקרם חמאה שרופה:

לדואה (לא חובה):

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים את המלפוף בסיר ברזל ומכסים בנייר אלומיניום. מניחים על אש גבוהה, וצולים במשך שעתיים.

מלפוף צלוי עם קרם חמאה שרופה של שף עידו קרמסקי. צילום: רן בירן

2

מעבירים לקערה להצטננות לחצי שעה או יותר ומכסים בניילון נצמד. קולפים את השכבה השרופה של הכרוב ומנתקים את ליבת הכרוב.

מלפוף צלוי עם קרם חמאה שרופה של שף עידו קרמסקי. צילום: רן בירן

הכנת קרם חמאה שרופה

3

שורפים את החמאה בסיר קטן או בקלחת עד שצבעה נעשה חום כהה. מוסיפים את זרעי השומר ולאחר כמה שניות יוצקים פנימה את השמנת בהדרגה, מנמיכים את הלהבה, שלא יגלוש, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. לאחר שהרתיחה נרגעת מגבירים מעט את הלהבה ומצמצמים את הרוטב במשך שלוש דקות עד שהוא נעשה סמיך (שומרים שלא יתפרקו השומנים).

מלפוף צלוי עם קרם חמאה שרופה של שף עידו קרמסקי. צילום: רן בירן

הכנת הדואה (לא חובה):

4

טוחנים את התבלינים במטחנת תבלינים, ואת הבוטנים במעבד מזון בפולסים קצרים, עד שהם גרוסים בינוני־דק. מאחדים בין הבוטנים לתבלינים, מוסיפים מלח ופלפל וטוחנים שוב יחד במעבד מזון בפולסים קצרים, עד שמשתחרר שומן מהאגוזים והתערובת מסמיכה וטחונה דק.

הרכבת והגשה המנה:

5

יוצקים את החמאה המומסת במקום הליבה; מניחים לחמאה להתמצק בין עלי הכרוב כשעה בקירור.

מלפוף צלוי עם קרם חמאה שרופה של שף עידו קרמסקי. צילום: רן בירן

6

פורסים פלחים גסים של כרוב ומחממים בתנור לפני ההגשה – כשבע דקות ב־200 מעלות. יוצקים מעל את קרם החמאה השרופה, זורים מעט מלח ים ופלפל שחור על הכרוב ואוכלים חם. אפשר להגיש לצד הדואה.

מלפוף צלוי עם קרם חמאה שרופה של שף עידו קרמסקי. צילום: רן בירן