מתכון

כריך לביבות ירק

כריך בריא עם לביבות זוקיני, בטטה וגזר שמגישים בלחמניית שומשום

דצמבר 2018
כריך לביבות ירק של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
כריך לביבות ירק של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

ניתן לאחסן את הלביבות שנותרו בקופסה ולשמור במקרר ליומיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

ללביבות

להגשה

אופן ההכנה

ללביבות

1

קולפים את הזוקיני, הבטטה והגזר ומגררים אותם בפומפייה.

2

מערבבים את הירקות המגוררים עם כל שאר מרכיבי הלביבות בקערה גדולה, ויוצרים בידיים לביבות בגודל של כף.

לטיגון

3

יוצקים למחבת מעט שמן זית ומטגנים את הלביבות 2-3 דקות מכל צד, עד לקבלת גוון זהוב. מקררים מעט. הגשה: חוצים כל לחמניית שומשום ומורחים על שני הצדדים מיונז או טחינה לפי הטעם. מסדרים עלה חסה שטוף ומיובש, פרוסות מלפפון ופרוסות עגבנייה. מניחים במרכז הלחמנייה לביבה וסוגרים.