מתכון

כריך קרואסון עם גאודה, ביצים והולנדז של מסעדת דלאל

נובמבר 2019
1 דירוגים
קרואסון עם כתף בקר, גבינת גאודה, ביצים עלומות והולנדז הדרים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: תמי סגל
קרואסון עם כתף בקר, גבינת גאודה, ביצים עלומות והולנדז הדרים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: תמי סגל

קרואסון נימוח עם כתף בקר, גבינת גאודה מותכת, ביצים עלומות ומתיקות חמצמצה של הולנדז הדרים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להולנדז הדרים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

רוטב הולנדז

1

מניחים את החלמונים בבאן מארי (סיר בתוך סיר עם מים רותחים).

2

מוסיפים כפית חרדל לחלמונים ומתחילים להקציף במטרפה ידנית בעדינות (כשהחלמונים בתוך הבאן מארי).

3

מזלפים באיטיות את החמאה המומסת לתוך התערובת תוך כדי הקצפה, עד לקבלת מרקם חלק. מזלפים בעדינות את מיץ התפוזים ומיץ הלימון תוך הקצפה. ממליחים ומפלפלים, מסירים מן האש

4

שומרים את הרוטב במקום חמים ומערבבים מדי פעם עד לשימוש.

הביצים העלומות

5

בסיר גדול מרתיחים ליטר מים עם שתי כפות חומץ. כשהמים רותחים, מנמיכים את האש לבעבוע עדין.

6

פותחים כל ביצה לחוד לתוך כוס קטנה, שופכים אותה במהירות לתוך המים הרותחים. מכניסים כך את כל הביצים למים בזו אחר זו.

7

מבשלים את הביצים 2־3 דקות, עד שהחלבון נקרש והחלמון עדיין נוזלי. מוציאים את הביצים מן המים בעזרת כף מחוררת ומניחים על מגבת נקייה.

הכריכים

8

חוצים כל קרואסון ומניחים על כל חצי כמה פרוסות גאודה.

9

בינתיים, צולים במחבת את פרוסות כתף הבקר צלייה מהירה.

10

מניחים על כל קרואסון את הנקניק והביצה העלומה. סוגרים את הכריכים ומזלפים את הרוטב.